Friday, March 1, 2013

Rindu mak & ayah


Assalam,

pagi-pagi jumaat dihujung bulan macam nilah, tak tentu arah dah,
bila hati asik dok teringat mak ayah kat kampung,
dah jadi rutin tiap-tiap hujung bulan mesti nak balik kampung sebab nak tengok muka mak ayah.
rindu, sape yang tak rindu kan dengan mak ayah sendiri.
dulu bujang, lainlah, kadang-kadang boleh kate setiap minggu aida balik sebab boring dok putrajaya nih.
even encik am ade pon dulu tapi bukannnya tiap-tiap minggu jumpe sangat.
dulu encik am keje shif, sekarang je pon dah office hour.alhamdulilah. rezeki kawen agaknya.

dan juga sebab sekarang dah ada family sendiri, dah kawen, dah ade suami,
jadi harus utamakan suami dulu. syurga seoranng isteri terletak di bawah tapak kaki suami ye.
untuk kestabilan rumahtangga dan juga ekonomi, jadi sebulan diperuntukkan sekali je boleh balik.
haha..itu pon dah kira syukur dapat balik dari tak balik langsung kan.

wahhhhh, seronoknya balik kampung. hati dah tak sabar dah melayang jauh ke ipoh nun.
haa sabar sabar,,,,
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,,,,
haa panjangnya tapi,
tapi kenapa?
yelah, sepatutnya start dari semalam lagi aida dah kena standby 24jam dekat opis.
yelah, tahu-tahu jelah kan election dah dekat.
tapi memandangkan masih belum meetin dan masih belum sampai data
jadi masih ade kelonggaran lagi. tapi lepas ni tak tahulah.
hoho, hati dan kuat sangat nak balik kampung.
tapi kalau keje dah sampai dan beribu lemon, alamat tak dapek den nak nolongnye.
waaaaa,,,nak pastikan boleh balik kampung jugak.
sekarang hanya berserah saje dulu.

ipoh,, im coming home.....!!!


xoxo.





2 comments: