Thursday, June 9, 2016

Terobek Khaireen turns 1


Assalamualaikum ,

harini nak marathon siapkan entry yang dah berkepam lama dalam draft.
daripada title post khaireen turns 1 terus tambah terobek.
pasalnya dah hampir 2bulan berlalu. tak ke dah basi ceritanya. 
nasiblah ibu kamu rajin sangat ayin. hee, tapi nak jugak post untuk kenangan.
nanti-nanti khaireen dah besar boleh baca belog ibu nih. hiks.

so, untuk kesekelian kalinya,
khaireen officially turns 1 on 16th April lepas.
anak ibu dah satu tahun la. Alhamdulilah.
pejam celik pejam celik kejap jer, rase macam baru semalam beranak kan die.

Khaireen sambut birthday advance 12th April haritu bersekali dengan abang aakif.
buat kat rumah abang aakif makcik melor. kek tema didi. 

abang aakif tersangatlah over ekcited nak potong kek, tapi si budak khaireen nangis pula tak mau. mungkin terkejut datang rumah makcik melor die kot. tengok kakak azra pon semangat dengan topi. khaireen sorang je tak sporting morting. hiks. 

kek birthday aakif and kayin
makcik melor order special untuk anak teruna dia.
sibuk jer selit nama kayin tuh. btw kek sangat comel.

so

16th april tuh jatuh hari sabtu, maka dengan gembiranya boleh buat party,
yeay party tonite. asalnya nak buat malam tapi fikir nanti penatla bagai, tukar buat petang.
takde party marty just makan2 dengan family makcik melor, bestfriend ibu makcik jijah dan makcik itam kayin. takde nak celebrate beria pon. just kami-kami jer.


deco by ibu and abah


ootd from butik anakku
cekak from kiosk alamanda

kebetulan juga ibu pon order kek didi&friends untuk khaireens
sebab dia kan suka tengok didi.
kek order dari Murni Delight
Haritu punya menu - bihun singapore, coselaw, nugget, cocktail buah dan air oren.
ibu lupa snap gambar. maap.


nampak tak budak yang mula menunjuk kan ketidakadaan moodnya. ibu je yang posing lebih.


khaireen cranky, last-last ibu dengan abah je yang potong kek, budak tuh dah kelaut nak menangis. ibu dan abah sedondon pink gitew.

NUR KHAIREEN SAFFIYA
16.04.16 ~ 16.05.16 | 1 TAHUN

"Ibu doakan Khaireen jadi anak yang solehah, dengar kata ibu dan abah.
Baik budinya, cerdik akalnya, fasih lidahnya, terang hatinya.
Semoga menjadi kebanggan ibu dan abah. Ibu sayang Khaireen harta dunia dan akhirat ibu. Amin."





Wednesday, June 8, 2016

Contest Jubah By Zaza Iman



Assalamualaikum,

Contest Jubah By Zaza Iman

www.zazaiman.com merupakan sebuah blog personal dan lifestyle seharian seorang blogger. Banyak berkongsi tentang motivasi, tip, dan juga review mengenai produk-produk yang pernah digunakan.

Pemiliknya Zaza Iman juga membuat servis cetakan kad bisnes dengan harga hanya RM55 je untuk 3 kotak ( 300 pcs ). Juga menjual secara online produk pakaian. Untuk sebarang tempahan kad bisnes dan lain boleh berhubung terus melalui instagram @byzazaiman.

Contest Jubah By Zaza Iman



Berita baik, www.zazaiman.com kini sedang membuat SATU CONTEST iaitu CONTEST JUBAH BY ZAZA IMAN. Dimana hadiah yang ditawarkan adalah :

HADIAH YANG DITAWARKAN 

1 x Miri Jubah @ Riya Baju Kurung By Zaza Iman
1x RM10 Topup by Tengkubutang


Nota ** 
seorang pemenang yang berjaya boleh memilih sama ada mahu
jubah merah atau baju kurung hitam.

Sekiranya baju yang dipilih kehabisan stok, maka baju lain akan digantikan dimana anda juga boleh memilih SATU dari  beberapa pilihan yang ditawarkan.

Yeahhh..best kan??

Kalau korang nak join boleh klik SINI .

okbai, xoxo.



Thursday, May 12, 2016

Aku Tak Biasa



Assalamualaikum 

Kelmarin encik am cuti pergi training halfday, so lepas dah setel training plan nak lunch sesame.
kalau ikutkan nak ambil khaireen dari taska bawak sekali, tapi memandangkan cuaca yang agak panas,
so tak jadi ambil dia dan decide lepas lunch terus encik am ambil bawa balik rumah. 
Khaireen sekarang nih asik selseme berhingus saja. mungkin sebab sejuk aircond dekat taska agaknya.

Pergilah berdua ke Alamanda. Asalnya nak makan di food court jer, tapi puas pusing-pusing, fast food jugak jadi pilihan. Mekdi saje. saya suka ayam goreng mekdi. pedas.

tapi nak storinya kat sini, bila dah duduk makan berdua, tibe-tibe feel macam tak biasa pulak.
macam mula-mula nak bercinta dulu. Allah sungguh rasa tak biasa bila berdua. 
selalu kan kami bertiga dengan khaireen. ni bila berdua jadi tak biasa. wuuu.
rindu anak. macam zaman berdua dating-dating dulu. mungkin sebab dah terbiasa kemana-mana bertiga dan 
tak pernah lagi pergi mana-mana tak bawak khaireen. seriuos, memang dah tak biasa!





p/s: jangan tinggal anak walaupon pergi mana sekalipon. ah, aku rindu.
#sindrommakmak

okbai, xoxo.