Wednesday, October 31, 2012

Tuesday, October 30, 2012

Musim hujan kesian


Lately nih, tiap-tiap petang mesti hujan. kalau tak petang, malam, kadang pagi.
kalau tido memang nikmatlah sampai ke pagi siap boleh terlajak tido.
sudahnya lambatlah sampai ofis yer. hee..macam ada pengalaman jer..

hujan itu rahmat dari tuhan.
sometimes pelik kan kita manusia ni. bila panas mentari kita nak sejuk hujan.
tapi bila dah sejuk hujan kita nak panas mentari. nampak kan betapa kita sebagai hambaNya
tak pernah bersyukur dengan setiap rahmat yang tuhan bagi. Astaghfirullahalazim.
bukan nak cakap orang lain, tapi kadang-kadang aida sendiri pon merungut sejuk dan panas.
hmmm..berbanyaklah istighfar dan bersyukur atas setiap apa yang tuhan tentukan.

samalah macam hidup kita. yang terkadang kita sangkakan panas sampai ke petang,
namun tiba-tiba hujan di tengah hari. sesudah hujan kilat dan guruh, tuhan bagi pula pelangi pada kita.
setiap yang berlaku atas dunia ini bersebab, Allah tahu apa yang terbaik buat kita. Allah maha mengatur segalanya. alamak, terberceramah pulak aida kamsah ni. hee.

sekarang ni encik am dah pakai motor pergi balik kerja.
memandangkan sudah berkeluarga, sudah punyai komitmen, jadi untuk mengurangkan kos
sara hidup beliau, justeru beliau bertekad tak mau naik kereta dah pergi kerja melainkan waktu-waktu yang terdesak sahaja. mana taknya, tempat kerja encik am jauh nun di cheras. pergi balik dahla kena tol rm1.30, kan dah sehari tol rm2.60. kereta wira encik am pulak asyik lapar memanjang. nak kena isi jugak. seminggu jer dah dekat rm80. aiyoo memang mentenen kuat betollah champion (nama manja wira encik am)..

ate mahu tak mahu, pakai jugaklah motor. minyak dah save kat situ. seminggu baru berapa ringgit. tol dah tak payah. memang penjimatan yang hebatlah disitu. hebatlah sangat. he. bukan apa, kami merancang untuk masa hadapan dan juga simpanan hari tua. dan mana tahu kalau-kalau ada emergency ke hape ke kan, jadi sekurang-kurangnya kami ada backup. kalau takde simpanan mana kami nak korek duit. lagipon, manalah tahu kalau ada rezeki kami nanti nak tambah bilangan anak beranak kami ka. hik.

jadik, dua tiga menjak sejak musim hujan nih, terpaksalah encik am balik dengan basah lenjunnya sampai ke rumah. isteri mana yang tak sampai hati tengok. nak jer tak bagi naik motor dah. kadang-kadang tuh sampai lewat dekat rumah sebab tunggu hujan seriat. tunggulah aida di depan jendela mengintai suami pulang. aida dah pesan kalau hujan lebat sangat jangan terus, benti mana-mana big tree berteduh. siap encik am beli baju hujan givi lagi nak protect dari hujan. hee. problemnya, kadang-kdang encik am ni degil nak redah jugak. kadang dah hujan baru nak pakai baju hujan. acane tuh?
geram jugak dengan budak nih. tapi bila balik tengok basah baju, oooooh kesiannya laki aku sorang nih. he.
bukan apa takut demam nanti. yelah, encik am kan budak manja ahak. manja ker??

encik am dengan raincoat givinya..baru balik keje..
macam budak sekolah jer encik am 

pandangan tepi..dah macam budak gemok 
ala ala penguin kekeke






Thursday, October 25, 2012

5months


Pregnant 5bulan ke?

Eh..taklah, arini kan 25/10/2012, maka genaplah 5bulan usia perkahwinan kami.
cehh ayat skema tak boleh blah. hee. belum ade rezeki lagi.
insyaAllah, tak lama dah tu.
Allah dah tulis dah bila. Aida sabar ye sayang.
Em, kejap je rase, tup tup dah 5 bulan. 25/05/2012 ----> 25/10/2012 = 5 bulan.
Eleh, baru 5 bulan, belum 5 tahun kan.
pejam celik pejam celik, hmmmmmmm..dah berbulan jadi bini orang rupenye.
kadang-kadang still perasan yang diri tuh belum kahwin. ecehh bajet bujang muda remaja lew teww(bahasa org muda zaman sekarang).

"Sayang, happy our 5th monthniversarry".
Semoga rumahtangga dan kasih sayang kita suami isteri sehingga ke jannah. Amin.

gambar zaman belum kawen






Tuesday, October 23, 2012

Selamat membesar sayang

Assalamualaikum,

"Allah selamatkan kamu"
"Allah selamatkan kamu"
"Allah selamatkan kamu sayang"
"Allah selamatkan kamu"

Selamat hari lahir buat encik am yang ke 28..
Makin bertambah angka tuh, hee.
Ayang doakan abang panjang umur, murah rezeki, sihat dan ceria-ceria sokmo. Tak lupa juga, semoga jadi anak yang baik dan suami yang soleh buat diriku.Amin.

Kali pertama celebrate besde encik am setelah berstatus isterinya. Ngee.
Seronok sangat dapat sambut sama-sama sampai pening tak tahu macam mana nak bagi surprise sebab dah tinggal sebumbung.
Buat kot ni nampak kot tu, buat kot tu nampak kot ni. Acane nak surprisenya. Aha..last-last tade surprise-surprise, direct to the point ajelah. Ado malam. Zassss.
Kali ni sambut dekat the mines sajo.
Nak bagi hadiah pon ponin. Mane taknye, boleh kate semua bende dah penah kasik.
Oleh sebab encik am seorang yang aktif bersukan, jadi aida hadiahkan sport wear kat die. Hee. Oke tak oke tak?
Adoo yang tade jenama taknak, nak adidas jugak. Demand sungguh kamu ya!

Oh lupa nak bagitau, aida masak spesel untuk encik am. Nak tahu apa? Ahahaha.....




Chicken chop. First time buat oke! Jangan jeles..lalalalala..


Thursday, October 18, 2012

Chaiyok 4 Us!

Assalamualaikum,

sambungan daripada entry Hati yang berharap haritu, aida dan encik am tak pernah berputus asa,
malah kami lagi bersemangat dan berusaha mencari jawapan kepada persoalan-persoalan kami.
betol juga kata orang "masih baru lagi"..
hampir 5 bulan bukanlah tempoh yang lama, masih lagi dalam dalam mood sesuaikan diri dalam
menghadapi suasana rumahtangga, masih belajar tanngungjawab si suami dan si isteri.
ternyata, perkahwinan bukanlah suatu perkara yang boleh dimainkan.
bukan mudah bukan senang bila dah kahwin ni. lagi-lagi pada isteri.
bagi yang dah kahwin mesti tahu apa yang aida maksudkan kan..

kami laki bini ahaks..banyak membaca, menggoogle dan bertanya pada yang lebih pakar.
banyak ambik tips dari yang berpengalaman..
so usaha dan usaha dan doa pada tuhan.

actually aida tak suka pergi klinik. kalu pergi ambik mc tuh aida rajinnya.
tak sakit pon cakap sakit. pheeewww terukkan ini budak.
encik am dah selalu sangat ajak pergi klinik check perut, tapi aida banyak saja alasan tak nak pergi.
hee..bukan sebab apa, aida sendiri pon tak tahu nak cakap apa dengan doktor tuh.
lagi pon upt negative, kalu pergi mesti doktor cakap bla..bla..bla..bla.. pastu suruh tunggu sampai next miss period dan upt positive. lebih baik tak payah datang. tak faham ke perasaan kami macam mana.
jawab senang je macam tuh padahal bayar punyalah mahal. ececece chomelnya mengomel..heheheh..
sebab tuh malas nak pergi. tension je bila balik dari klinik.

memandangkan perut nampak buncit sangat kedepan mengalahkan orang yang mengandung 5 bulan, orang 5 bulan pon  kecik lagi kot buncitnya. haa. so, dah bertekad nak pergi jugak klinik. tapi tak mau klinik yang doktor die lelaki macam kes haritu. no no no. tak suke nanti nak pegang-pegang perutla bagai. kami dah decide nak pergi klinik hanita dekat desa pinggiran putra. ni pon my bestie yang suggest sebab doktor kat situ semuanya perempuan. bestie cakap doc die ramah dan banyak bertanya. nah, itu yang aku mahu.
all doc, pelislah banyak bertanya sebab kami banyak tak tahu nak tanya apa. kami bukan doc okey!
tapi malangnya minggu lepas dua kali kami rush ke sana bila hati i yang malas pergi check ini jadi rajin tapi
sayangnya kami cancel klinik hanita ini dari list.
oh mai..
tahu sebab apa, first silap kitorang pergi hari sabtu petang. memanglah tutup sebab klinik bukak sekerat hari je. salah sendiri okey.
dah tengok waktu operasi, ahad petang bukak sampai malam. so, esoknya kami datang lagi.
second, bila dah semangat datang ahad tuh, tup-tup boleh pulak yang ada cuma doc laki. dah siap keluarkan ic dah, terus cancel. "bang, kita balik!".

hmmm..terus u turn pergi alamanda nak menghiburkan hati kami berdua sambil makan eskrem. ulalalalala.
disebabkan alamanda parking full, kami park kat blok e saje. mahu taknya, semua sibuk nak masuk idola kecil nya. nasib aida dah besar kalu tak nak join jugak. he.
ate masa jalan nak masuk alamanda, terpandanglah klinik maria kat sebelah tuh. ehem ehem ehem
"abang, tu klinik doc pompuan"....
encik am "nak ke?"
"Jomlah, kalau doc pompuan terus jer masuk".

unplanned punya klinik kami terjah. tengok luar nampak macam mahai jerk bagi si kedekut ini.
nasib doc pompuan. terus register dan tunggu nama dipanggil. sorang dua tiga patient masuk, baru sampai turn aida.

menonong dengan encik am masuk mengadap. hee. malu, tapi kena jugak. so bersok sek sok sek la cerita dengan doc tu dari A sampai Z. sampai tak cukup nafas kau. sebelumnya, kami dah plan nak suruh doc ambik darah dengan scan perut. doktor maria namanya. memang sweet dan friendly sangat. jadik aida dengan husband tak segan dibuatnya. just follow doc untuk scan perut. teehee. wowww bestnyer nak scan perut. eceeee feeling macam ibu-ibu mengandung yang datang checkup dan scan ultrasound bibi mereke. huhuhu.

bestnyer, nampak perut aida dalam-dalam tuh. jakunnya. sebelum ini aida pernah scan dulu. sebab masalah period jugaklah. doc maria cakap, rahim aida normal oke, tak pregnant. haaa, pundi kencing penuh, japgi nak kencing kan. lalalalala. so, aida tanyala pasal rahim terbalik ke, ke bawah macam yang orang selalu cakap, tapi alhamdulilah doc cakap takde semua tu. semua oke. for the conclusion, problem aida sekarang nih sebab period yang memang super tak betul.

Doc suggest supaya aida amik ubat turun darah, bagi datangkan period aida untuk bulan ini. dan bila first day turun darah, aida kena datang balik klinik untuk ambik pil perancang pula. huhuhu. ini untuk teraturkan balik period aida. kalu tak oke jugak, aida kena refer kepada gynae pakar. yaAllah, mintak-mintaklah period aida oke lepas ni. doakan aida ye. selamat berjuang aida dan encik am.



nampak tak perut i gitu.
obat sekali..huuu....











Wednesday, October 17, 2012

Al-Fatihah buat arwah Tok


Assalamualaikum,

semalam aida telah meng'el'kan diri..
pagi-pagi sudah rushing balik ke kampar rumah makcik.
kelmarin selepas selesai solat isyak, tiba-tiba dapat panggilan dari ayah.
jam dah 10lebih, pelik juga. selalu ayah tak pernah call lewat-lewat sebab ayah tidur awal.
emm..aida pon jawablah call.
terkejut sangat bila ayah cakap "tok dah meninggal".
biar betol..betol ker?
baru petang tadi aida dan along sembang pasal tok.
baru beberapa minggu lepas kami jumpa.
semuanya seperti tak disangka. macam tak percaya pon ada.
yaAllah, jika dah sampai ajalmu memang tidak cepat walau sesaat memang tak lambat walau sesaat.
"Innalillah hi wa inai ilaihi rajiun"
Al-Fatihah buat arwah tok ku sayang.

aida terpaksa balik seorang diri sebab encik am kursus, tambahan pulak dia jadi urusetia dan cameraman,
memandangkan kursus 2hari dan tiada orang yang boleh ganti jadi tak bolehla nak dicancelkan.
okey, aida pasrah balik sendiri.
nasib, along pon husbandnya meetin jadi aida rushing dulu ke tanjong malim dan pickup along dan
terus pecut ke kampar.
entah kena speed trap ke tak entahla. yang tahu nak cepat sampai supaya tak terlambat.
kami hanya balik berdua meninggalkan anak-anak along ditaska. meninggalkan husband masing-masing ditempat kerja. dan alhamdulilah, dalam pukul 10 aida dan along sampai.
dan pada masa itu, arwah tok tengah dimandikan.

tok ialah mak kepada mak. kami cuma tinggal tok ini seorang saja di dunia.
semua tok dan tok wan telah kembali ke rahmatullah.
jadi sekarang kami ialh cucu yatim yang tiada tok dan tok wan. :(
waktu mendapat berita tak dapat digambarkan betapa sedih yang amat kehilangan tok.
walaupon tahu tok sedang sakit tapi kehilangannya amat terasa.
walaupon dah merasai banyak kehilangan, tapi kehilangan tok kali ini amat terasa sebab
tok la yang paling rapat dengan keluarga kami.
tok yang selalu tinggal berbulan-bulan dirumah kami dan kemudian ke rumah paksu
kemudian ke rumah makcik ke rumah paklong dan akan ulang semula ke rumah kami, berkongsi bilik dengan kami, berseloroh bergaduh bergosip berbelanja dan segalanya dengan tok.
kini, mesti semua terasa akan ketiadaan arwah tok.

sewaktu sampai, aida pandang wajah mak, ssayu hati.
walaupon mak tak tunjuk tapi kami tahu dia terasa kehilangannya mak nya.
mak cik memang tak dapat menahan air mata, berlinang dan teresak sekali sekala.
semuanya lebam mata. aida kuatkan hati juga. terus menghadiahkan yasin pada arwah tok.

kami mengintai melihat arwah tok dimandikan, kemudian dikapankan..
yaAllah sedihnya, tok dah tak bernafas lagi. betollah memang tok dah tak ada.
tok nampak tenang saja.
sebelum ditutup muka arwah, kami semua cium tok buat kali terakhir.
yaAllah sejuk sudah arwah. tenanglah tok disana nanti ya. Amin.

selesai jenazah disolatkan, semua bergerak ke kubur. arwah tok dikebumikan di kampar jugak
sebab memudahkan anak-anak datang menziarah. selang bebrapa kubur dari arwah tok ialah
kubur arwah pakcik yang meninggal beberapa bulan lepas.
simpati pada makcik yang kehilangan dua orang tersayang di rumahnya.
petang, setelah selesai semua, aida dan along bergerak balik.
along nak pergi jemput anak-anak di taska lagi.
kalau ikutkan hati nak saja tinggal lagi teman mak. rasa bersalah juga.
tapi cuti pon tak berapa ada. encik am pula tak disanggup ditinggal lama-lama.
mak pon suruh balik awal sebab aida jauh perjalanan. nasiblah mak ayah memahami.
dan nasib juga kami sempat melihat arwah tok.

"Semoga arwah tok aida ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Al-fatihah".


last raye puasa bersama tok..will mishu..





Monday, October 15, 2012

Hati yang berharap

Assalamualaikum,

setiap orang yang dah kahwin mesti teringin untuk ada anak sendiri kan.
even masa sebelum kahwin pon mesti korang pernah berangan-angan bercerita-cerita dengan 
pakwe, bf, tunang ke kawan korang kan pasal nak ada anak sendiri
tapi perasaan itu pasti membuak-buak bila dah kahwin. 
tipulah kalau ada yang tak rasa. 
dan aida pon salah seorang mangsa keadaan itu. ceewaahh. nak sedapkan hati sendiri.
sebab now aida memang dah masuk kategori tersangat-sangat dah. 

now, dah hampir lima bulan. kawan yang kahwin bulan yang sama dengan aida pon dah pregnant.
each time jumpe die mesti perasaan jelaous tu menebal sangat seperti dinding uterus yang menebal waktu nak period. tiap-tiap bulan kalau miss period 2 3 hari je mesti dah beria nak test upt.
tapi aida rasa dekat 5-6 kali jugaklah buat pregnant test semuanya negative. termasuklah minggu lepas
sebab aida dah miss period seminggu lebih.
bayangkan perasaan bila tengok upt tu negative. hanya tuhan saja yang tahu.

alhamdulilah, sebab ada husband yang memahami diri ini. husband "cakap baru lagi, takpe kita usaha lagi.
insyaAllah ada rezeki kita, belum sampai masa" macam-macamla. aku faham perasaan husband tapi husband hati suami tak selembut hati perempuan. hati nak menjadi seorang ibu. tapi tak salahkan sesiapa. terima kasih sebab memahami dan menjadi penyejuk hati. actually bukanlah terlalu berharap sangat cuma naluri melonjak-lonjak bila tengok semua officemates yang kahwin tahun semuanya dah berbadan dua. tapi aida? cemburu.
kawan-kawan jugak banyak bagi support. betul cakap mereka, aida masih baru. masa untuk honeymoon lagi. 

actually, aida sendiri sedar masalah apa yang aku hadapi. dan benda ini dari sebelum kahwin lagi aida dah takut. risau. dan macam-macamlah perasaan tuh. masalah utama aida ialah period yang irregular. 
bukan yang jenis datang tapi lambat sehari dua atau cepat sehari dua. bukan.
period aida jenis yang menentu. ikut suka nak datang bila. tahun ni saja bape kali saje boleh kira.
sebelum kahwin dari bulan 1 sampai bulan 5, mana datang period.
dahtu macam mana nak kira waktu subur, waktu ovulasi, nak plan pregnant dan tak nak pregnant.
susah kan..

selepas kahwin, dua bulan datang pulak period. jadi aida anggap period dah okey.
sebab ramai orang cakap, bila dah kahwin mungkin period akan teratur sebab dah bercampur hormon and maybe hormon lebih stabil dari sebelum kahwin. mula dah kira bahagia la jugak sebab boleh kira timing nak planning pon. dua bulan datang cuma beza lewat sehari je. 
and then bulan ke3 aisehh die malas datang pulak doh. he. ate macam mane? bulan ke4 die datang and now bulan ni die segan pulak. heh. die tu merujuk kepada period oke. kekeke.
i believe ramai yang kat luar sana yang senasib dengan i, and maybe ada yang lagi kesian dari i. who never know, right?



Friday, October 12, 2012

Nikah Attire


Assalam,

semalam dah citer sikit pasal akad nikah kan..
oke nak tunjuk dengan lebih dekat baju nikah aida.

simple kan..

nampak tak bunga dekat layer baju tuh..
aida modified sikit bagi ada kaler pink jugak..hehe..




Thursday, October 11, 2012

The Solemnization :25052012


Assalam girls,,,

Harini tak banyak keje, jadik aida rajin nak update entri pasal wedding aida.
memandangkan gambar pon dah ada jadi best sikit nak review kan..kan..kan..
Aida dan encik am dinikahkan selepas asar di Surau Taman Perpaduan.
dah kebiasaan macamtuh jugak kakak-kakak aida. lagipon rumah pon tengah bersepah
sibuk masak berkemas menyusun bagai la.
kebetulan pulak masa tu, ada 2 lagi pasangan yang akan dinikahkan oleh tok kadi yang sama,
jadi aida anggap kami nikah selonggokla senang sikit keje tok kadi tuh. he. jom kite terjah.yahhhhhh.

nampak tak ada tiga couple pengantin disitu..hee..
actually one of them is my old school's friend
nikah selonggok namanya.


Handbouquet by Tepak Sireh skrg dah tukar nama Renjis Sehari
Inai by Adamia Henna


Batal air sembahyang. suami bagi cincin.
tengok tuh 3 anak buah chomel yang penyebok..hehe..

Nikah Attire
Groom - kain beli di Nagoya dan upah pada tailor di kl
Bride - Tepak Sireh Bridal
Makeup - Noliey D'touch
Veil - Radiusite

Gambar penuh baju nikah aida.
simple kan tapi ini lah design yang aida mintak diorang buatkan.
inspired by majalah pengantin.
perasan tak ada bunga-bunga kat baju tuh, 
yeah bought it from kawaii-shop..


okbai!


Wednesday, October 10, 2012

Baru belajar menulis agaknya?@#%$&*%

Assalamualaikum,

semalam balik je keje, dengan badan letih, hari nak hujan lagi
tak pasal-pasal buat hati ini geram sangat-sangat.
mana taknya, terkezut monyet aida kat parking tuh tengok my kitty kena conteng.

uik, ada budak tadika ke kat sini? pelikss.
dahla, siap tulis b*d*h lagi. pandai sangat ker orang tuh. hak tuiiiiii.
tapi hati dah panas dah masa tuh, tengok around takde orang nak suspect.
ahahaha..part ni yang paling suka ni bila nak investigate. mulalah berangan macam detective conan. jeng..jeng..jeng..
haaaaaaa. alih-alih, takde suspect, huuu. so sad.

terus call encik am mengadu. nasib encik am tak balik lagi sebab hujan. encik am sekarang berulang keje naik moto. jadi kalu die dah gerak sah-sah die tak angkat call. hu, mengadulah apa lagi. habis call encik am call pulak akak faizah mengadu. ingatkan die masih ada kat parking nak tunjuklah hasil lukisan* yang cantik tuh. rupanya dah kat trafic light dah.

sempat juga amik nombor plat kete yang berkaitan untuk dijadikan suspect. ngee. memandai jer.

yang menjadi kekonpiusannye, mengapa, kenapa, sape?

adoiii, tak pasal-pasal kitty ku telah dicederakan mereka yang tidak berperikemanusiaan.,
kalu nak kata aida block kete orang, em..aida cuma block cik ijan je. lagi pon memang tiap-tiap hari aida parking situ. hai lah manusia. macam-macam. kalu ye sekali pon aida menganggu jalan die, calla, kan sampai tiga nombor aida letak kat situ. takkan satu pon tak dapat kot. ke takde kredit. ahaha.

okelah, malas nak marah-marah, redha jela bak kate encik am. nanti tuhan balas balik pada orang itu. Ingat
Allah itu Maha Adil.


pintu belah driver

pintu belakang

bahagian belakang

KESIAN MY KITTY. NANTI KITE PEGI KLINIK YE.


Monday, October 8, 2012

Ahad yang spoil..hehe..


Salam,

weekend yang lepas, tiada plan shoppin tiada plan beli barang tiada plan survey.
sebab rasanya macam dah takde apa nak dibeli nak ditambah pada rumah.
seem semuanya macam dah cukup.
food stock nampak macam tak jalan pon ada. diet ke dua-dua orang. tapi dua-dua
maintain demok. ahak. sedang berjinak-jinak kurangkan makan. tapi makanan merapu tetap
menjadi pujaan hati such as nugget tempura tu memang kena ada dalam freeze tu. mahunya pukol10
encik am nak kudap-kudap, itu jelah sasarannya. senang kan.

okey, berbalik cerita pagi ahad yang spoil mpoilla, pagi-pagi jer dah jari kena hiris dengan pisau.
mana taknya, main suka hati je mengenggam kutleri yang ade dalam dish dryer tanpa melihat apa yang ada. zaaaap, terhiris jari barulah terasa sakitnya. amik kau. tula, bukan nak tengok dulu.
berlari-lari anak amik tisu tunjuk dekat encik am. hahahaha.

kemudian sambung balik kerja-kerja dapur. ngeee. almaklumlah tukang masak encik am yang merangkap chef ala-ala masterchef tuh. he, punyalah semangat masak sementara encik am tidur-tiduran. panaskan kuali je nak goreng ubi kentang, tak pasal-pasal bila masukkan ubi minyak mercik. kalu setitik tu dah biasa dah kena. ni amik kau banyak kot. melecur tuh.

pedih siot..!! terus basuh dengan air dan buat-buat rilek macam tak ada apa-apa. pelik, boleh tak rasa apa-apa
sampailah encik am bangun terus sakit tuh datang. ahaha, mungkin panik, tak tahu nak buat apa.
 terus tunjuk kat encik am. encik am cakap macam mana boleh kena. terus dia sapukan dengan minyak gamat.
tapi sebelum tuh sebenarnya, aida dah sapu dengan garam. ngeee..tu pon tepon mak.

jari-jari yang telah disapu minyak gamat

okey nampak tak dah lebam-lebam itu.


Sekian, berhati-hatilah ketika berada didapur.