Friday, March 30, 2012

Wedding Planner tip top no1


Salam..
lame aida tak hupdate belog ni kan..
tapi skrg ni dah tak bape ade mase nk nulis..
asenya rmai yang dah tahu sape kan WP aida
teng...teng...
Tepak Sireh Bridal
tapi yang aida nak bagi tahu
aida ade lagi 1 WP..
haha..kaye tak sekali 2 WP..
kalu mak jemah tahu ni kompem jelaous..
kelas kau aida..
nak tahu sape???




Dengan ini secara rasminya, aida mengisythirakan WP aida yang paling hot and tip top..
jatuh kepada............

Majalah Pengantin


haha..okeh..anda sume puas hati sekarang! kikikiki..




p/s: tu je koleksi yang aida mampu..haha..




Monday, March 19, 2012

25..apa ada dengan 25?

Assalamualaikum,

monday yang ceria..remembering last sweet friday..mmuuaahh..
thanks to my en tunang coz menghepikan aida.
wonder why..16 march is my born day again.
alhamdulilah..masih lagi bernafas di bumi tuhan ini.
terasa macam baru je celebrate last year..see how fast times going.

so, kali ni en tunang plan nak bawak makan2 celebrate kat Seafood putrajaya dekat dengan taman botani tuh. tapi bila fikir2 balik aida tak makan sangat seafood pasal muka dah cantek2 nih janganla tambah lagi dengan kecantikan alergik seafood tu ye. ngee..and then we decided to makan kat kelab tasik putrajaya. here we go. ekceli, mula2 aida berangan nak makan kat restoran berputar kl tower..bile tanya pakcik google die jawap mahal kot untuk dinner je..sorang rm135.tu baru sorang..kalu 2..and lagi satu kena pakai formal la plak. skema betol..last2 cancel..en tunang cakap nanti bila ada rezeki kita datang yer..oke :)

pintu depan

lepas maghrib, en tunang pick up then trus pegi..memang tak buat reservation langsung just walk in pandai2 try je..lucky, staff situ layan kitorang. so, tadela terkial2. before aida dah tahu kat situ ada 4 restoran. tapi sebab main duduk je, jadi makanla kat Putra Classic Cafe. servis oke. cume tak best sebab niat nak makan betol2 tepi tasik tapi section closed la plak. :(

western..coz da lame ta makan

en tunang ta kenyang makan tu die tambah pulak garlic bread dengan mushroom soup. boleh2la. total makan untuk 2orang masih berpatutan. then, lepas kenyang perot kitorang heading untuk pegi jalan2 tanpa tujuan sebenar. tanpa disedari sampai kat klcc. ngee. mengong kan. itula en tunang.

klcc nite view

time baru pukul 10.00pm tapi orang masih ramai..tambah2 lagi tourist yang sibuk ambil gambar. termasukla kitorang. ahak. we just duduk2 depan tasik tapi tade air pancutla..hu..melayan angin malam tengok macam2 ragam orang. heee..

oleh sebab en tunang keje pagi esok tu, aida ajakla die balik sebab tanak die mengantok esok tuh. nak jadi cerita, on the way u-turn nak balik boleh pulak nampak tutti frutti..haha..dah lepas kot..boleh pulak buat u-turn lagi sekali semata2 nak makan eskrem yogurt tuh..sengih aje en tunang. entah kali ke berapa ntah la makan sini.

tutti frutti kite


okey, gambar2 di sini kurang cantek..tunggula nanti suatu masa mesti gambar lebih berkualiti..hehehe...



Thursday, March 15, 2012

2 months , 1 weeks and 4 days

Assalamualaikum,
hye guys, rase macam dah lama xconteng2 kat sini kan. rinduww.
dua tiga menjak ni sempat jeling2 ke kat belog usang nih. rase dalam dunia ni aida la yang paling sebuk.
cheewahh..baru bape ari sebuk dah kecoh kan? pape jelah. yang penting niat nak tulis belog nih.
Dalam sedar tak sedar pejam celik bangun tido balik, know what, rupanya the day is just around the corner. bukan kat mamak corner tuh. its bout 2 months, 1 weeks and 4 days to go dude.
ohh men..seriously, takoot.


Monday, March 5, 2012

Sekitar 2 majlis 1 hari


Assalamualaikum,
pagi ni mengantok lebih-lebih pasal arini kan isnin sume macam beruang kutub yang berhibernasi tuh, termasuklah aida. tidur lebih-lebih tapi mengantok jugak. hadoi, mesti badan naik sebabtu jadi penyegan macam ni kan. wateve. niat nak pose arini pon tak tercapai, ari khamis la puasa ye janji !
Penat ni mesti sebab semalam puas kau berjalan makan kenduri 2orang officemate sekaligus. amik kau mak. disebabkan encik tunang keje petang jadik die tak dapatla nak join. so, dengan awan yang terpilu nya tumpang my housemate yang cun menjadi mem besar dekat belakang. he, almaklumla die bawak abang nye yang terbang dari alor setar ke putrajaya semata-mata nak datang makan kenduri. jeles mak tau.
tapi takpela, buat-buat faham dengan kerja cik tunang. nasib malam semalam dia datang dengan harapan nak mengambil hati i la tu. hik. oke i terima. nasib u pandai ye. kalu tak sentap kot. hahaha.
then nak cerita dan review sekitar 2 majlis semalam. kitorang gerak dari putrajaya ke sungai buloh dulu then baru ke pandan indah. seperti yang dijanjikan pukol 11 semua dah berkumpul di opis dan berkonvoi 4 kereta. berlumba-lumba kejap engkau depan kejap aku depan, begitula adat kalu berkonvoi dan tak tahu jalan. hehe.

destinasi pertama: kampung chempedak, sungai buloh.

cantek bangatt kak effa wit hubby..kuning diraja gitu..pic curik dari fb kak effa
pasai time kitorang datang kak effa tengah makeup..uhuk..

dah bergambar2 sakan, jam menunjukkan kol 1.30 kitorang pon bergegas ke majlis kedua. rushing time oke. adat berkonvoi macamtula. ada je yang kene tunggu kena tinggal.hik.
destinasi kedua:dewan perdana pandan indah
sempoi dan cantek puan liza kite..purple tuh..i like..

Tahniah diucapkan kepada kedua pihak. semoga perkahwinan ini berkekalan hingga ke akhir hayat. Amin. okey, next siapa pulak ???


adam ape tengok2 kak aida ha? nak dukung xmao..wekk

my lovely sis. i luv u akak cantek..

the single gediks girl and boy

uhuk..uhuk..tak dapat bayangkan bila majlis aida nanti. korang doakan aida yer. thanks, cayang korang semua. Amin.




Thursday, March 1, 2012

Tidurlah selamanya miyuku sayang


Salam..
harini lemah hati perasaan dan semangat ditambah dengan badan tak sehat pabila pagi tadi dapat panggilan sayu dari encik ayah dan puan mak membawa khabar sedih yang miyuku sayang dah takde. YaAllah, luluh hati dan jantung ini. dia kena langgar dengan basikal. takde darah mungkih patah dan pendarahan dalaman. kesian miyuku. siapalah yang langgar dia. hu. Semua berlaku begitu cepat. baru minggu lepas balik dan dukung dia peluk dia. arini dia dah takde. Allahu Akbar. tak sempat balik dan tengok dia buat kali terakhir.
abang aida dah selamat kebumikan dia di tanah lapang. ;( tidurlah miyuku sayang. mama sentiasa sayangkan miyu. kenangan bersama miyu tak dapat mama lupakan. berbahagialah miyu disana. Amin.

gambar terakhir dengan miyu sayang

bye miyu..sob..sob..sob