Sunday, July 31, 2011

Mari Berpuasa

Salam..

Kawan2, malam ni adalah malam pertama ramadhan mean malam pertama juga teraweh. Bulan di mana pintu neraka ditutp dan pintu syurga dibuka. Bulan yang didalamnya terdapat malam seribu bulan. Semua amalan amal ibadat akan mendapat pahala yang berlipat ganda kerana puasa adalah untuk Allah Kedatangan ramadhan juga menghapuskan dosa2 kecil kita. Marilah kita memperbanyakkan amalan dibulan yang mulia ini. 

So, esok semua kena bangun sahur ye. Lewatkan sahur dan cepatkan berbuka. Ingat lagi x niat puasa macam mane. Ha mari recall balik niat. jangan lupe niat suda. Dengan niat nak puasa penuh tahun ini. 

Mari sama2 kita baca niat puasa ye.he.

Niat Puasa Ramadhan

Lafaz niat untuk sebulan puasa
niatsebulanpuasa
Sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta”ala
Lafaz niat puasa (harian)
niatharianpuasa
Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Ta’ala

Doa Berbuka Puasa

doaberbuka
Ya Allah bagi Engkau aku berpuasa dan dengan Engkau beriman aku dengan rezeki Engkau aku berbuka dengan rahmat Engkau wahai yang Maha Pengasih dan Penyayang.

Doa Selepas Berbuka Puasa

doasesudahberbuka
Ya Allah! Kerana Engkau aku berbuka puasa dan kepada Engkau aku beriman dan atas rezeki dari Engkau aku berbuka puasa telah hilang dahaga sudah menjadi basah segala urat. Ya Allah! Aku minta diampuni dosaku dengan rahmat Engkau yang meliputi segala sesuatu.


Firman Allah SWT di dalam surah al-Baqarah ayat 183 yang bermaksud :
” Wahai orang-orang yang beriman, telah wajib ke atas kamu berpuasa sebagaimana telah diwajibkan ke atas umat-umat yang sebelum kamu, semoga kamu menjadi orang yang bertaqwa.”
Manakala Rasulullah SAW telah bersabda :
“Sesungguhnya telah datang kepada kamu bulan Ramadhan bulan yang penuh berkat. Allah telah fardukan ke atas kamu berpuasa padanya. Sepanjang bulan Ramadhan itu dibuka segala pintu syurga dan ditutup segala pintu neraka serta dibelenggu segala syaitan…”







Thursday, July 7, 2011

Jus Monavie - Jus Ajaib Abad Ini

Salam..


pernah tak korang makan 19 jenis buah dalam. tak kan. at least dalam sehari mungkin sebijik atau 2 bijik buah saje kan. kadang2 xde buah lgsg. keke. sebab aku pon kadang2 jek makan buah. hari ini aku nak promot jus monavie kat korang. jus ini baik untuk kesihatan. dah banyak orang cuba dan amalkan jus ini, so far semuanya kate OK. jus ni bukanlah ubat tapi makanan untuk kesihatan. banyak khasiat dan manfaat jus ini. aku pon dh cube sebotol kaler merah. so far so good. he. bukan nak kate tapi skrg badan rse lebih sihat. selalu sakit pinggang dengan letih tapi skrg dah tak rasa sangat dah. rasa lebih bertenaga pon ade.


HARGA:
BOTOL MERAH : RM 145
BOTOL PURPLE : RM 135
Pelanggan yang terawal boleh mendapat diskaun sehingga 5%.


Khasiat acai dan buah-buahan yang terdapat dalam jus Monavie dapat membantu mengatasi pelbagai jenis masalah-masalah penyakit seperti berikut:-
-    KANSER/PERTUMBUHAN TUMOR
-    KENCING MANIS
-    DARAH TINGGI
-    JANTUNG/SALURAN DARAH
-    GOUT
-    ARTHRITIS
-    SAKIT SENDI
-    SENGAL BADAN
-    MIGRAINE/SAKIT KEPALA
-    STROK/PENYAKIT PARKINSON
-    MASALAH SARAF
-    PENYAKIT ALZHEIMER (NYANYUK)
-    GASTRIK/ULSER
-    SEMBELIT
-    CIRIT-BIRIT
-    MENURUNKAN KOLESTEROL
-    ASMA
-    LELAH/PENAT
-    STRESS/KEMURUNGAN
-    MENCANTIK & MELICINKAN KULIT
-    MENGAWAL HIV
-    MASALAH SENGGUGUT/PMS
-    MENOPAUSE
-    KULIT BERMASALAH
-    ALAHAN
-    BUAH PINGGANG
-    JANGKITAN PUNDI-PUNDI KENCING
-    PENYAKIT GUNSI
-    DEMAM
-    MASALAH TIDUR
-    KELESUAN
-    JANGKITAN VIRUS/BAKTERIA/PARASIT
-    LAIN-LAIN PENYAKIT




Cara Pengambilan: 60ml – 2 x sehari,
Komponen Pemakanan di dalam Jus MonaVie:-
  • Antioksidan (ORAC tinggi).
  • Polyphenol, vitamin dan mineral.
  • Vitamin C,Polisakanida.Omega 3,6 dan 9.
  • Fiber(serat), Vitamin B kompleks,Kalsium,Zat Besi,Magnesium,dll.
BAGAIMANA JUS MONAVIE BERFUNGSI ?
  • Membuang/membersih toksid/racun atau kesan-kesan ubat moden yang terdapat didalam tubuh manusia.
  • Menambahkan zat-zat yang kurang dalam tubuh kita.
  • Membaiki dan membina semula sel-sel/tisu-tisu dan segala sistem saraf yang rosak dalam tubuh agar kembali kepada asal.Seperti masalah sendi-sendi,organ dan lain-lain.
  • Memperkuatkan sistem ketahanan tubuh kita,agar terus sihat.
    Memberi antioksidan yang tinggi dan berkesan untuk melawan radikal bebas yang terdapat didalam badan kita.
  • Membekalkan tenaga yang optimum untuk badan kita.
KENAPA ANDA HARUS MEMILIH JUS MONAVIE ?
  • Jus dari 19 jenis buah-buahan yang berkhasiat,terbaik dan semulajadi.
    Buah Acai Berry, dari hutan Amazon amat kaya dengan anti-oksidan.Kunci sebenar untuk rawatan penyakit.
  • 19 Buah-buahan ini adalah sumber yang kaya dengan vitamin,mineral, fitonutrien,asid amino dan lain-lain.Amat diperlukan didalam kehidupan kita seharian.
  • Tiada kesan sampingan.(No Medical Claims).
  • Bentuk biosedia yang lebih baik berbanding kapsul dan tablet.
  • Minuman berkhasiat yang lazat dan hebat.
  • Selamat untuk semua peringkat umur. (Dewasa,remaja dan kanak-kanak).
  • Produk yang berkualiti dan lulus beratus-ratus ujian mutu.
  • Pelaksanaan CGMP dan ISO 9001:2000.
  • Lulus semua piawaian makanan dan kesihatan antarabangsa.
  • Produk yang dijamin HALAL oleh IFANCA.
  • Tiada pewarna dan tiada gula.

TESTIMONI PENGGUNA JUS MONAVIE™
Photobucket Photobucket Photobucket
 
1. Puan Esmawaty Mohd Yatim, 30 Tahun, Kuala Lumpur : 
Mengalami kecederaan di hujung tulang belakang setelah tergelincir di bilik mandi. Selama tiga minggu menanggung kesakitan dan tidur tidak lena. Beliau terpaksa makan Pain-Killer selama empat minggu kerana kesakitan berlanjutan di bahagian pinggang dan tulan rusuk belakang. Kesan kesakitan hilang setelah meminum dua botol (30ml) Jus Monavie selama empat hari.
2. Ahmad Shamsudin Dahari, 45 Tahun, Selangor Darul Ehsan :
Sakit darah tinggi dari 190 – 120 turun 140 -80, tahap kolestrol turun dari tahap 8 ke tahap normal, tahap gula jatuh 6.4 kepada 4.1 dalam masa dua hari. Mula mengamalkan Monavie selama sebulan dan saya bersyukur kesihatan saya bertambah baik.
3. Puan Arbakyah Abu Bakar, 48 Tahun, Johor Bahru
Saya seorang pesakit kanser dan telah memulakan rawatan pertama kimoterapi. Dalam bulan Mei 2008, saya dijangkiti virus melalui luka pada badan yang menyebabkan demam panas yang berpanjangan sehingga dimasukkan ke wad ICU. Saya berasa terlalu lemah selepas keluar dari hospital. Selepas meminum Monavie selama seminggu saya rasa lebih bertenaga dan sihat.
4. Encik Sulaiman Jusuh, 55 Tahun, Ampang :
Saya mempunyai masalah tenaga batin yang amat serius. Kerana sayangkan isteri saya terus cuba perubatan dengan pelbagai cara tetapi tetap belum sembuh sepenuhnya. Suatu hari saya lihat berita TV3 menceritakan kelebihan buah acai berry yang mampu mengubat masalah tenaga batin. Kebetulan seorang rakan memperkenalkan Monavie kepada saya. Setelah mencuba Monavie gel selama dua hari keputusan sungguh menakjubkan. isteri bertambah sayang kepada saya, dan hubungan kami makin intim. Terima Kasih Monavie.
5. Encik Ariff, 26 Tahun, Gombak :
Pesakit buasir serta sembelit selama dua tahun, selalu makan ubat tradisional dan terpaksa makan satu kotak ubat doktor dari klinik jika masalah buasir terjadi. Selepas menjadi pengguna tetap Monavie selama empat bulan, masalah buasir atau sembelit tak pernah berlaku lagi malah dapat buang air besar setiap hari.


InsyaAllah, kita hanya ikhtiar dan mencuba. Ianya halal dan terjamin. Cubalah hari ini. Sebarang maklumat lanjut boleh hubungi saya di talian : 013-2425282 / 017-5493685.

Wednesday, July 6, 2011

kitty kitty

Hoola..

tibe2 jek aku jadik minat sangat dengan hello kitty nih.. ape kes ni, kene sampuk ke. itu aku takde jawapan. tapi yg pasti i'm fall in luv wif kitty. before ni ada suke2 jugak, tapi xserious. but now damn seriously i'm kitty in de making. haha. hampeh jek bunyi.


minat ni datang ble aku bru jek nk up dlm modified2 kete ni. maklumla sebelum ni ada gak nawaitu tu, tapi just gitu2 je. last week bru je cari sport rim untuk kete. pegi cari yang kaler pink tapi tak jumpe. sedih. sob..sob..sob..last2 aku amik yang crom pastu buh nat kaler merah2 pink. janji ade pink aku dah puas ati. cantik gak. nak tengok x. pegi tengok kat parking atas bukit tuh. haha.


dari situ minat ni dah menjadi2. ligat je otak fikir mende lagi nak touch up ni. almaklumla beli kete compact yang standard jek. hape aksesori pon xde. asbestos betol. kasi la spoiler ke rim ke. ni x. haha..banyak songeh betol. nak bak sini duit. tadak duit duduk diam.

google punye google jumpela satu fanpage ni, Kitty Compact . Kiut sangat2. Kitty yang boys ramai. Actually tadela sampai nk join club ni, tapi minat tu adela sikit2. Pastu adela die letak no fon kat situ if ade inquiries ke pape. So, aku juz text ke one of them nak tanya kat mane nak dapatkan aksesori kitty termasukla sticker. haha. sudah aku terjebak. haha. ni baru saja suke2, tunggula sampai seru aku join betol2. deal dengan E(bukan nama sebenar) ni, and then beli sticker kc2 ni. saje chit chat2, syarat nak join club ni juz beli sticker tu je. mean, secara automatically, aku dh jadi ahli kc2. haha.









huhu, wowooo menarik sangat. ingin dapatkan semuanya. marilah mengumpul duit untuk semua itu.







Friday, July 1, 2011

pernah tak korang?

pernah tak korang terfikir ape akan jadi pada korang 5 tahun akan datang, sedekad dan seabad yang akan datang, insyaAllah kalu sampai. he. mesti penah kan. tipula kalu xpenah even budak kecik pon fikir ape akan jadi esok. sape yang xpenah tu mesti hidup segan mati xmau. haha. pernah x? kalu nak describe pernah x ni sampai besok pon xakan abis punyer. jenuh nak ingat satu2 ape yang pernah dan xpernah.

nak dijadikan cerita pernah ni, tibe2 je hari ni aku terfikir ape yang pernah aku fikir suatu mase dulu dan sekarang. yela, bile dah bekerja ni, tempat keje pulak jauh di perantauan, oh mak ayah, aku sangat merindui mereka setiap ari. xsanggup berjauhan dengan mak ayah. hidup bujang ni xsama dengan hidup dengan family. ade pro dan ade kontranya. tapi bg aku banyak pro nya kalu aku tinggal dengan family. he. bukan anak manja oke. ( sambil kenyit mate) haha.

tak sangka kan, dulu kalu apply keje xberani mintak yang dekat luar ipoh. sume area ipoh je. pasal ape. pasal xmau dok jauh 2 dari mak ayah. nak dok bawah ketiak mak. tapi ble dah dapat keje gamen ni, memang berharap sangat dapat ipoh jgak, tub tub amik kau putrajaya. nama memang sedap putrajaya, tapi xleh makan dok sini. huhu. mak, nak balik. tercetuslah kesah hiudp aku terpaksa merantau kt negeri orang untuk mencari sesuap nasi.


pernah tak korang fikir, macam mane life di tempat orang bile dapat tahu kne merantau macam ni. pastu dapat pulak tempat keje yang begitu fantastic dan plastic macamni. adoi. tapi apepon keje tu satu ibadah. so, tanamkan benih2 kesabaran dan buah2 semangat bahawasanya "SAYA SUKE KEJE SAYA" walaupon jauh disudut hati ku ingin menjadi seorang surirumah macam lisa surihani tuh. huhu. cheeewaaaah. surirumah yang educated dan bertauliah serta dapat menyumbangkan pemangkin dan pelapis negara yang comel2 lagi kiut tapi mampu menggegarkan dunia dengan IQ yang tahap Albert Einstein tuh. InsyaAllah. he.


pastu pernah tak korang terfikir, kenapa aku ditakdirkan dapat keje jauh, dapat pulak dekat Kompleks C, Jabatan B, Unit E macamni. sebabnya sudah tertulis di dalam loh mahfudz begitu. ada hikmahnya kenapa kite disini. Ini semua kerja Allah, kita hanya mampu merancang, tapi Dia lebih tahu apa yang terbaik untuk kita. Percayalah pada jalan Allah, mungkin pahit pada mulanya tetapi lame kelamaan akan terasa manisnya. he. kalu nak difikirkan, kadang2 kita ni lebih beruntung daripada orang2 lain. kan.kan. betol x. 


sekarang dah ada rumah sendiri, banyak benda yang perlu difikirkan. he, dulu bil air api letrik astro sume nama ayah. sekarang ni semua nama aku. adoi. ternyata semakin besar tanggungjawab aku di dunia ni sebagai khalifah Allah. itulah roda kehidupan, bile tiba masanya kita pasti akan merasa semua itu. tapi kalu kite xhadapi semua itu xseronok. im happy sekarang, walau xbanyak barang lagi dalam rumah, tapi dh ade rumah pon dah bersyukur. he, tengah mencollect barang rumah dengan sidia. sharing is caring kan. he.

dahtu, dah umo 24 ni, xterfikir ke nak kawen, haha. uik, soklan cepukmas tuh. wawawa. sekali jatuh terduduk dengar. haha. sape yang xterfikir nak kawen kan. mestilah ada. tapi xmau kalut2 lagi. komitmen banyak ni. cume orang cakap jangan fikir sgt. nanti stress. kalu nak diikutkan semua orang banyak komitmen, yang penting pandai la kita handle, betol x? he. ish, jangan tekanan, nanti hilang seri, auuww..bab kawen nanti kite citer yek.



lagi pernah tak terfikir apa akan jadi lepas ni. 1 minit lagi, 1 jam lagi, 1 hari lagi, 1 minggu lagi dan so on kan.
jadi untuk itu, persiapkan la diri kita dengan amal dan amalan. dah cukupkah dan selesai kan tanggungjawab sebagai hamba padaNya, sebagai anak2 kepada mak ayah, sebagai adik, kakak, maklang, sebagai kawan dan sebagai apa saja yang boleh kita jadi. Boleh tak kita fikir mulai sekarang. kenapa tunggu esok sedangkan hari ini boleh. Ayuh, aida yang kiut, ambillah masa make up diri dengan keimanan dan touch up dengan amalan yang baik. hu.