Wednesday, April 8, 2015

Steamboating at home


Assalamualaikum,

minggu-minggu lepas kitorang tibe-tibe terajin nak berstimboat bagai la kat rumah.
idea tuh datang pabila on the way balik ke rumah dan lalu Bangi dan nampak kedai stimboat tuh.
keluarlah ayat" dah lama tak makan stimboat kan?" hehe.
kebetulan lalu dekat rumah kawan yang ade periuk stimboat tuh.
terus roger mau kasi pinjam. 
tak malu kan.
die oke saje. 
so sabtu lepas bermulalah operasi mencari bahan-bahan untuk stimboat.
pergi beli dekat tesco saje. 
sikit-sikit pon mau seratus jugak.
lebih kurang kalu makan kat kedailah. 
tapi yang oke nye, boleh repeat berhari-hari sebab bahan lebih banyak. 
makan stimboat nih sikit je dah kenyang. yang seronoknye sebab boleh bergrill dan stim together-gether. haha. 

haaaa, penuh tak meja, 
macam-macam hadoo
periuk cornell nih best sebab die auto adjust suhu masak.
jadi tak payah risau terlebih masak atau terhangit


tudia, feberet al de time tuh..


sos nan buat, pakai sos cili dan sos nandos jerk,.


pekena semangkuk je pon dah kenyang yang amat..
mee pon tak sempat sentuh.
nak sedap pakai kuah tomyam, perrgghh..

okey tu jer nak stori, daaa.

xoxo.