Saturday, March 22, 2014

Surprise di Opis..


Assalamualaikum,

alhamdulilah memang tak sangka yang kawan-kawan akan buat surprise bestday kat aida pon. unexpectedly, sebab bestday aida dah lepas, jadi aida fikir tadelah surprise-surprise gitu..tup-tup tengah sibuk-sibuk buat keje tetibe jek wani datang bawak kek kat partition i tau. alamak, mula-mula macam terkejut. ape nih?? pelik?? pastu baru tersedar yang diorang sambut bestday iolls kew? wahh, terus-menerus gue jadik malu gituk!

iolls sangat-sangat terharu kawan-kawan. tak sangka korang semua ingat jugak kat i yek. i thanked sangat-sangat kat korang susah-susah keluar duit beli kek ye. tengs uolls. walaopon i tak mengharapkan semua tuh, cukuplah sekadar ucapan tanda ingatan yer. neway, i takkan lupa sampai bila-bila. teringat zaman-zaman study dulu. kawan-kawan poli suke buat surprise macam nih jugak. ehek, sayang jugak korang kat i yek. ngee.

\


xoxo




Friday, March 21, 2014

Hepi belated bestday Cti Pinky


Assalamualaikum,

last weekend its my birthday. 16th of Mac. excited sebab birthday jatuh hari cuti. kalau hari keje tak best sebab malam je boleh celebrate. dan paling best takdelah kena prank ke kena baling tepung ke dengan kawan-kawan. erk, macam penah je. encik am, my very suam-suam romantik husband tu nak buat surprise tapi tak pandai. boleh pulak die bagitau siap-siap die nak buat surprise. itu dah tak surprise namanya. haha..
encik am..encik am..

encik am tanya nak hadiah apa, i pon tak tahu nak mintak apa kan..sebab semua benda dah ada..eceh sebenarnye memang tak terfikir nak apa. so, weekend tuh we olls just keluar makan-makan dan jalan-jalan survey hadiah. eeuww.jomm..


muke princess, bestday girl
memang aritu buat diri ini rase seperti princess
cakap dengan encik am, layan macam princess yek.
encik am layan je la..hikhik

inilah driver peribadi saya 

haaa, encik am tanya banyak hari saya nak makan apa.
inilah yang saya teringin sangat nak makan..haha..
fettuccini crepe dekat dip n dip, the curve
mables coklat die, u shud try

dah kenyang-kenyang terus pergi ikea, sebab target nak beli katil ikea yang di atas sebagai hadiah bestday
dan encik am pon sudah cucuk atm die sebab princess nak katil princess kan..
malangnya, unfortunately, katil princess ni dan habis stok dan maybe tak akan restock dah..
sampai yang i duduk ni pon dah ade orang booking kot..
ahhh..melepassssss, dan princess kesedihan di hari itu sebab apa yang diidam sekian lama tak dapat.
mane taknye, dua minggu lepas memang dah datang ikea nih dah survey-survey target..
tup..tup...hmmmmmmmm

okeylah sebab dah siang tadi makan sekadar lekat celah gigi kan..
maklumlah tu makanan selera orang kayo sajo..
so, malam nye kite pergi yamcha kat secret recipe ajo..
iolls tak kesah mane-mane pon janji sedap.
tengoklah makanan 2 orang, mane tak comel dua-dua laki bini ini. pulstop.

hehe, nak amik gambar susah nak senyum encik am nih,
senyum pon senget..hehe..sian sebab arituh kena buli dengan bini yang berlagak kono-konon princessla kan.


dan sempat jugak beli 2 slices cake yang sedap selalu.
yummeh onnomnom..

begitulah kisahnya celebrate bestday princess nih kan. tak susah pong setahun sekali jek. 
ce teka bape umo princess tahun nih. hik.
okey, kawan-kawan, doakan princess tahun ni dapat baby yek. ahaks. amin.


xoxo


Thursday, March 20, 2014

Tile rumah meletup!


Assalamualaikum,

harini off keje sebab habis satu badan jadi alergik. tak tau pasai pa, tiba-tiba balik keje semalam start garuk-garuk dari tangan sampai satu badan. taula kan kuku ni bisa, sedaplah dok menggarukkan. siap kena marah dengan encik am, tapi tangan takleh bedung macamnilah. kruukk..krukkk..ahh

nak citer pasal tile rumah aida yang meletup bulan lepas. dua minggu jugak baru mentenen datang buat kerja-kerja pecah dan pasang tile baru. mane taknya banyak rumah yang jadi gitu, so kene tunggu que la jawabnya kan.


asalnye besar ni je yang pecah kot, depan pintu bilik

ni second hall rumah, ruang tengah antara living hall dengan bilik


ruang tamu pon habis jahanam sebab merebak letupan
nampak encik am melawat tapak selepas balik keje

ni dari pintu masuk rumah

abis bergelimpangan dah macam tongkang pecah rumah
haiyoo memang stress giler time nih 
tambah lagi dengan keje belambak kat opis..waaaaa


seminggu jugaklah keje-keje pecah tile lama dan pasang dengan tile baru. seminggu jugaklah kitorang sperti menyewa bilik di rumah sendiri. tv langsung tak tengok. berita cerekarama semua miss seminggu. nasiblah cepat jugaklah seminggu nih, siap betulkan sinki dan lampu bilik. okey, next entry kite tunjuk progress dan rumah yang dah siap yer.


psssttt: hepi belated bestday to me, princess.

xoxo.



Monday, March 17, 2014

Telinga ku vibrate


Assalamualaikum,

dua tiga hari nih, telinga kiri aku asyik bergetar je. kenapa ek? tertanya-tanya jugak sebab ape, sakit ke, petanda ape-ape ke..hmm musykil musykil musykil..

orang kate kalau telinga bergetar nih, maknanya ade orang yang meninggal dan daunnya di Arasy Allah telah gugur dan melanggar daun aku. Wallahualam.

tapi nih masih lagi terasa kadang-kadang, so google la dapat jawapan seperti di bawah. antara nak percaya dengan tak je, sekadar info.


Petanda Anggota Badan Berdenyut-denyut:-

1. Seluruh badan : akan menyaksikan keindahan.
2. Kepala : akan mendapat anugerah raja.
3. Ubun-ubun : akan memperolehi pangkat.
4. Kening sebelah kanan : akan mendapat wang.
5. Kening sebelah kiri : akan gembira.
6. Pelipis sebelah kanan : akan mendapat wang.
7. Pelipis sebelah kiri : akan bertemu dengan kekasih hati.
8. Kelopak mata sebelah kanan atas : akan mendapat wang.
9. Kelopak mata sebelah kanan bawah : akan menderita kesusahan.
10. Kelopak mata sebelah kiri atas : akan memperoleh sesuatu yang baik.
11. Kelopak mata sebelah kiri bawah : akan menangis.
12. Kelopak air mata sebelah kanan : akan menangis.
13. Kelopak air mata sebelah kiri : bebas dari kesedihan yang mendalam.
14. Sudut mata kanan : akan melihat kekasih anda.
15. Sudut mata kiri : akan memderita kesusahan.
16. Biji mata sebelah kanan : akan menangisi orang mati.
17. Biji mata sebelah kiri : akan melihat orang yang datangnya dari jauh.
18. Pipi sebelah kanan : akan difitnah orang.
19. Pipi sebelah kiri : akan menderita sakit.
20. Hidung sebelah kanan : akan mendapat wang yang halal.
21. Hidung sebelah kiri : akan melihat kekasihnya.
22. Bibir sebelah kanan atas : akan memperoleh kejayaan.
23. Bibir sebelah kanan bawah : akan memperoleh kebahagiaan.
24. Bibir sebelah kiri atas : akan berunding dengan saudaranya.
25. Bibir sebelah kiri bawah : akan mendapat pekerjaan baik.
26. Tengah-tengah bibir atas : akan bertengkar.
27. Tengah-tengah bibir bawah : akan menikmati makanan yang lazat.
28. Telinga sebelah kanan : akan bertemu dengan sanak saudara.
29. Telinga sebelah kiri : akan mendapat upah yang baik.
30. Dagu sebelah kanan : akan dimuliakan orang agung.
31. Dagu sebelah kiri : akan bertemu dengan orang agung dan diberi pangkat.
32. Leher sebelah kanan : akan sakit keras.
33. Leher sebelah kiri : akan menderita sakit tetapi lekas sembuh.
34. Pundak sebelah kanan : sanak saudara akan sakit.
35. Pundak sebelah kiri : akan dimuliakan wanita.
36. Kedua-dua belah pundak : akan menderita sakit.
37. Bahu sebelah kanan : akan bertengkar.
38. Bahu sebelah kiri : akan menderita sakit.
39. Belakang sebelah kanan : akan mendapat kunjungan orang yang meminta pinjaman wang.
40. Belakang, tengah-tengah : akan menderita sakit atau mendapat kesusahan.
41. Belakang sebelah kiri : akan memperoleh kebahagiaan.
42. Dada sebelah kanan : akan bertemu kekasihnya.
43. Dada sebelah kiri : akan bertemu wanita ayu.
44. Tengah-tengah dada : akan memperolehi kebahagiaan.
45. Buah dada sebelah kanan : akan mendapat wang.
46. Buah dada sebelah kiri : akan mendapat kunjungan orang yang berpangkat.
47. Perut sebelah kanan : akan memperolehi banyak rezeki.
48. Perut sebelah kiri : akan mendapat wang yang banyak.
49. Pusat : akan memperolehi anugerah dari Tuhan.
50. Lesung pipi sebelah kanan : akan memperolehi jodoh.
51. Lesung pipi sebelah kiri : akan mendapat anak.
52. Ulu hati : akan mendapat wang.
53. Tangan kanan atau kiri : akan mendapat wang.
54. Tapak tangan sebelah kanan : akan mendapat wang.
55. Tapak tangan sebelah kiri : akan memperoleh keuntungan hasil dari perniagaan.
56. Lengan sebelah kanan : akan mendapat rezeki.
57. Lengan sebelah kiri : akan mendapat wang.
58. Siku sebelah kanan : akan mengalami sesuatu yang tidak menyenangkan.
59. Siku sebelah kiri : akan mendapat wang.
60. Jari manis tangan sebelah kanan : akan mendapat wang.
61. Jari manis tangan sebelah kiri : akan mendapat jodoh.
62. Telunjuk tangan sebelah kanan : akan diangkat menjadi saudara oleh seseorang.
63. Telunjuk tangan sebelah kiri : akan diterima baik oleh orang.
64. Celah-celah jari tangan sebelah kanan : akan mendapat kegembiraan.
65. Celah-celah jari tangan sebelah kiri : akan dikasihi oleh orang agung.
66. Jari ibu sebelah kanan : akan mendapat jodoh yang baik.
67. Jari ibu sebelah kiri : akan mendapat jodoh.
68. Celah-celah jari telunjuk sebelah kanan : akan mengalami sesuatu yang memalukan.
69. Celah-celah jari tangan sebelah kanan : akan mendapat pekerjaan.
70. Jari tengah tangan kanan : akan menderita sakit.
71. Jari tengah tangan sebelah kiri : akan menderita susah.
72. Bawah rusuk (lambung) sebelah kanan : akan mendapat kesusahan.
73. Bawah rusuk (lambung) sebelah kiri : akan marah-marah.
74. Pinggang sebelah kanan : akan memperolehi sesuatu yang baik.
75. Pinggang sebelah kiri : akan mencintai orang.
76. Purus sebelah kanan : akan bersetubuh.
77. Purus sebelah kiri : akan diangkat menjadi penghulu.
78. Kemaluan sebelah kanan : akan kedatangan tamu.
79. Kemaluan sebelah kiri : akan mendapat rahmat Tuhan.
80. Bagi wanita, kemaluan sebelah kanan atau kiri : akan mendapat jodoh.


xoxo.


Wednesday, March 12, 2014

Yeay terpilih menang Giveaway Slimfast Diet


Assalamualaikum,

harini ade masa sikit pagi nih scroll la blog sekali jumpe blog lain yang join jugak giveaway slimfast diet nih.
dah lupe yang aku jugak ade join kan. sesuka aje. sekali tengok-tengok, i terpilih juga dalam senarai 40 orang tuh. weehoo. suke3.


ye arr, badan pon makin lama makin chomel kan. ape saje produk keluar sekarang nih mesti teringin nak cube, cume kadang-kadang encik am je tak kasik. takutla kan kalau ade side effect ape-ape. tapi kena pandai pilih la, jangan makan sembarangan, kena ade kelulusan KKM tau. yang penting Halal.


ha, nila senarai 40 orang yang menang tuh. ce usha kot-kotla korang tersenarai sekali..hehe..
so, mia kate tunggula hadiah yang dipos. wee. thank you slimfast diet and mia. lalalalala.


xoxo.