Thursday, March 14, 2013

Roti nan & tandoori


Salam,

kalau minggu bekerja ni memang jarang-jaranglah akan masak dirumah.
melainkan kalau balik awal, mood memasak ada dan bahan-bahan tersedia.
memang akan rajin sesangat. encik am cakap jer nak makan apa, boleh saja.

tapi, memandangkan sekarang nih tengah on going diet, so kalau boleh malam memang
tak mau makan nasik. yelah, nasik kan karbohidrat. bila dah makan pastu kenyang
pastu mengantok terus tido. alamatnya semua karbohidrat tu bertukar jadi lemaklah.
dahla memang berlemak, bertambah-tambah lemaklah. tapi, kalau nak makan jugak nasik
kena makan sebelum pukol7. sebab lepas tuh mesti solat dan buat keje sikit, sempatlah
nasik tuh bertukar jadi tenaga tak sempat jadi lemak. erk. dahla, semakin meningkat umur nih
semakin rendah tahap metabolisma badan. dan sebab tulah, kena amik macam-macam supplement
untuk kesihatan badan nih.

dan, semalam, aida bercadang nak masak untuk encik am.
ingat nak balik awal nak singgah kedai la beli barang sikit, alih-alih
hujan, lebat pulak tuh. terus tak jadi nak singgah beli dan nak masak. hmmmm
takpelah, ajak encik am makan luarlah.

encik am pulak jenis tak kesah. die ingat nak masak nasik goreng jer.
tapi aida tak mau nasik malam-malam. die ofer diri nak buat bihun sup.
aida cakap, lunch tadi kat opis dah makan bihun sup, takkan bihun lagi kan.
hehehe, terus ajak encik am makan luar, makan mamak nak?
encik am is oke jer.

lepas solat maghrib terus siap gi mamak Darussalam. nasiblah mamak tuh dekat jer dengan rumah.
tak sampai 5minit dah sampai. rasanya mamak tuh pon dah kenal muka kitorang nih.
dan menjadi kebiasaan, menu yang sama. aida order roti naan, encik am mesti tandoori.
dan semalam encik am makan nasi dengan tandoori. tapi yang paling buat kitorang suka gi makan sini  sebab tandoori mamak ni memang sedap. kalau tak percaya bolehla pergi cube. hik. xoxo.


roti naan dan tandoori
gambar sekadar hiasan




No comments:

Post a Comment