Monday, March 11, 2013

Aura blogger


Assalam,

pagi-pagi harini rasa nak berceloteh pasal aura berbelog nih.
first dulu-dulu aida time aida nak melangkah kaki ke dunia belog ni pon fikir seribu kali jugak.
nak tulis apa, nak cerita apa, selalu baca je orang punye belog.
nanti kalau buat belog nanti orang pulak baca belog kita. kan. eh, ade ke orang nak bace?

first entry aida bertarikh 7 september 2010, ahahahahaha, means aida dan hampir 3 tahun
jugaklah dalam dunia belog nih kan. haha. macam tak percaya jer.
tapi aida tak berapa aktif sangat, kadang seminggu satu je entry,
paling-paling teruk sebulan sekali..aha, asal nampak dalam archieve tuh nampakla tiap-tiap
update..betuah kau mak..he..punyalahh pemalas tahap gaban, kadang memang blur terus tak tahu nak taip apa. setengah jam sentuh keyboard nih, alih-alih tutup terus.

aida lebih banyak habiskan masa bace belog-belog orang sajo.
yang paling-paling selalu suke terjah belog fatin liyana ala si honeykoyuki tuh, maria elene, hanis zalikha,
irine nadia, sepet, mereka-mereka nih boleh kata antara blogger-blogger yang femes la.
sape yang dah lama dengan dunia belog nih mesti kenal, sebut sajo dah tahu. kalau tak kenal korang memang blogger tak sejati. hak3.

topik yang aida nak kongsi arini kan, mengapa blogger-blogger seperti mereka boleh menjadi terkenal
dan dikenali ramai. nak kata mereka update entry hari-hari tak jugak.
kadang tuh berminggu-minggu dengan tak update-update lagik. tapi kan tetap ramai orang singgah.
viewer tak pernah menurun. sampai kan orang tertunggu-tunggu entry update dari diorang nih.
peliks kan.

kalau nak ikutkan entry-entry diorang biasa-biasa ja, layout belog pon biasa jugak.
tapi kat mana yang membuatkan readers suka sangat dan teruja sangat nak baca dan menunggu entry-entry
terbaru termasuklah aida. haa. peliks kan. macam peliks.blogspot.com tuh. hehe.

mungkin salah satu kriteria tarikan mereka, mempunyai personaliti yang bersih. means dari segi education background, yang study tinggi-tinggi so dari aspek penulisan mereka lebih ada knowledge.
yang kadang buat readers terfikir apa yang tak terfikir. dari segi pengalaman mereka.
pergi travel ke tempat orang, berdepan dengan culture baru, yang sedikit sebanyak boleh readers jadikan panduan soon kan. mane tahu.

boleh kata jugak, almost blogger-blogger mesia, especially yang pompuan la kan. semua cantik-cantik.
haha, tak caye, tak caye korang tengok sendiri yer. terutama belog yang nih, ahahah. jelir lidah wek wek *** . jangan ingat dunia belog ni hanya pandai menulis tak menonjol jadi writers pon tak cantek la.
cakap baek sikit aaaa. pi tengok belog sorang-sorang. cun melecun aihh. haha.

so ape korang nak cakap dengan tarikan blogger-blogger nih?
what the aura is it?

xoxo.





6 comments:

  1. betul apa yg sis katakan.. depends on diri sendiri mcm mana nak memantapkan blog kita sebenarnya... hehee

    ReplyDelete
  2. emmm... setiap org ada auranya tersendiri kan? deno rasa mcm tu la... hehe :) btw, deno folo sini 317 :)

    ReplyDelete
  3. hi...nanti follow sye balik ye...sye follow awk.

    ReplyDelete