Tuesday, March 12, 2013

Mini Reunion yang kebetulan


Salam,

ahad lepas, adalah betul-betul kebetulan yang tak dirancang kami.
yelah, perjumpaan kawan-kawan poli yang sangat happening lagi havoc. pheww
pagi ahad, aida dapat call dari opis, ade keje yang perlu disetelkan, dan
sememangnya aida tengah stand by kat umah.
dok bajet tak kena la panggil sebab dah plan dengan encik am nak pegi jalan-jalan.
teringat pulak, housemate lama, wanny jysmi, invite makan-makan kat rumah die.
so, bila dah kena pegi opis, terpaksala cancel pegi umah wani. huhu.

then, bila sampai opis pulak, checking keje salah state pulok doh,
jadi terpaksa hantar balik data ke state untuk pembetulan.
sudahnya, datang pastu balik saja.
encik am pulak lepas drop aida kat opis terus heading wangsa maju.
dan elok die sampai sana, aida dah call die suh fetch balik pulak. haha.
kesian kat encik am, aida roger kawan, dan bolehla pegi rumah wanny. haha.

then melor adilah and husband datang pick up aida kat opis terus ke rumah wani.
dapatlah makan-makan kat rumah wani.
makan spagethi, sate dan cocktail. alhamdulilah. nikmat. mekasih wanny.
nanti buat lagi yerk. harap-harap wanny bace. hehe.

pastu, kawan poli kitorang pulak, wani jugak namanya datang shah alam,
nak buat kad kawen kat tempat kitorang buat dulu, ceria kad kahwin.
dah alang-alang ajak jumpe, sekali dengan diha dan mat rapi.
aida nak pegi tapi encik am kat wangsa maju, jadi tak syokla kalu encik am tade.
mengada kan. nak jugak copule-couple, satgi kang macam kera sumbang pulak.
sanggup call encik am suh balik cepat semata-mata nak pergi shah alam.
kesian encik am, baru nak lepaskan rindu dekat kawan-kawan,
terpaksa abaikan pojek-pojek die. mekasih juge.

tunggu encik am sampai, terus gerak pegi shah alam.
dah on the way teringat pulak dekat ana an yang tinggal kat shah alam terus roger kasi mari.
hehe, bertambah-tambah pulak ahli. waaaaaaaah, seronok hatiku teruja.

diha dah set nak jumpe kat abg burn beger bako.
so berpusu-pusu sesak-sasak lah kat situ dengan ramai sekali.
mana taknya, wani dengan tunang dio beserta bodyguard 3 orang,
melor adilah dan suami, diha dan mat rapi, ana an dan an (suaminya)
dan termasuklah aida dan encik am..hehe..total semua bape ek...haa 13 orang kot.

penuh meja makan beger bako, aida makan share-share dengan ana pasai kenyang lagi.
encik am makan sorang sebab dok jauh-jauh. sayangnya tak amik gambar masa makan.
yelah, iphone aida habis bateri la pulok. tula, ingat nak beli powerbank, senang sikit nak cas
di mana-mana sajo kan.

tercetuslah mini reunion kitorang yang tak dirancang dan tak disangka itu.
even tak ramai tapi seronok dapat jumpa kawan-kawan lama kan.
seronok pulok sebab husband memasing sporting and cool jer, bleh masuk.

waaa, nak lagi reunion macam nih.

selit satu gambar dari phone mat rapi..tak berapa clear
dan mata aida seperti cat eye yang bersinar haha
lain-lain gambar dalam tepon mat yajid la pulak..
akan diupdate bila dah dapat nanti yer..


xoxo.




No comments:

Post a Comment