Wednesday, October 23, 2013

Hepi bestday my sayang


Assalamualaikum,

isnin yang lepas is bestday my sayang yang ke-29. wahwahwah lagi setahun je kot nak masuk angka 3. haha. tapi perangai masih gila-gila remaja gituk. papepon, selamat hari lahir sayang, semoga panjang umur dan murah rezeki selalu. semoga jadi suami yang soleh dan baik kepada mama.

untuk tahun ini, kami celebrate dekat pizza je sebab encik am teringin sangat nak makan pizza yang baru tuh. ape ke namenye? haaa..3 sumptuous flavor kalu tak silap. tu mase weekend then hari isnin aritu aida tukar dengan kawan pergi parlimen dan cadang balik nak surprise kan encik am. last-last balik sesat plak terus tak jadi singgah. balik-balik rumah singgah pasar beli bahan-bahan. memula tak tahu nak masak apa, tahun lepas buatkan die chicken chop, pastu fikir punya fikir last-last nasik ayam je yang jadi. okeyla..encik am makan tambah-tambah empat kali. die kate gemuklah kalau hari-hari macamnih. ngee.


payah kalau nak amik gambar encik am nih..haisshh


taraaa..inilah hasilnya nasik ayam kitew yang tak seberapa..
yang penting ikhlas kan..
ape motip remote astro kat atasa meja makan tuh..haha


tahun ni tak tahu nak bagi apa hadiah, so tanya die encik am nak apa. senang bair benda yang die boleh pakai dan guna. kan kan. so kalu nak tahu hadiah, tunggu next entry yang ntah bile tuh yer..haha..gambar lupe nak snap.

xoxo





Wednesday, October 9, 2013

Produk baruku Mary Kay


Assalamualaikum,

haha, dah beberapa menjak nih kulit muka nih dah kurang belaian mesra dari tuannya.
alahai siannye dah makin kusam. dah tak tahu nak pakai produk apa. semuanya mula-mula je nampak kesan.
lepastuh, muka balik kepada berminyak, kusam, suram kenn kenn.

so, ade kawan yang suggest pakai MK nih. Kalau korang nak order, boleh order dari kawan opis aida. Sha Mary Kay. dengar dan tahu memang mahai lerr. tapi sebab keinginan nak cube, so terus order. kite tunggu dan lihat keberkesanan produk ini mehh.


haa, ini dio. beli 3 je dulu.
botanical set.


Mudah-mudahan kulitku bertambah cantik dan berseri-seri dan encik am pon suke. Amin. kui kui kui. 


xoxo




Monday, October 7, 2013

Walk in sendiri pergi Shaklee Wangsa Maju


Assalamualaikum,

sabtu lepas, aida dengan jayanya telah men'drive' sampai ke Shaklee Wangsa Maju. Ini semua demi customer-customer ku yang tersayang. Sebabnya selalu aida beli pakai email jer, tapi sekarang sejak-sejak Shaklee dah boleh beli online ni, memang order melalui email dah tak dilayan serta merta. waaa menangis mak. tapi order online lagi senang dan cepat cuma aida tak pernah try lagi. ni baru nak try harini.
dan yang paling syok aida drive sendiri tau dari putrajaya sampai wangsa maju tuh. selalu encik am je yang drive kan, jadi manja la nak drive jauh-jauh lagi-lagi pergi kl nih. dah selalu lalu pon tak pernah nak hinggat.
nak jadi cerita, sabtu tuh encik am lawan badminton, so terpaksa ajak kawan teman, kawan pulak bukan orang key el jugak, so main redah la kite. nasiblah dah google siap-siap. ingat-ingat jela.

sumber dari google. mekasih.

akhirnya, sampai jugak ke destinasi dia. hohoho. hebat tak hebat tak? dah masuk tengok-tengok mak ai ramainya umat. pastu kena amik no giliran lagi. waaa. jakun pon ado. 

ini dia hasil borongan kelmarin. untuk customer, untuk encik am dan untuk diri sendiri.


Pada yang nak jadi ahli Shaklee, boleh contact/pm/sms/wasap aida pada no ini : 0175493685
atau boleh pergi ke mana-mana branch dan gunakan id saya untuk register : 912703


Berminat nak cuba Produk Shaklee boleh hubungi saya untuk harga istimewa..


Sms / wassap : 017-5493685
Email : idida163@gmail.com
ID SHAKLEE : 912703
Trust SHAKLEE Trust Me.


xoxo


Saturday, October 5, 2013

Set Kurus yang Superb Power : Combination Lecithin & Alfalfa


Assalamualaikum,

sekarang nih lecithin dan alfalfa semakin hot di pasaran. ade je customer yang request. ohoho. sampai tak menang tangan la mak. tangan ke bahu mata ke atas. banyak dah fedback yang awesome dari kawan-kawan kite. sampai berkilo-kilo. semua percaya dengan shaklee. yang penting kurus dan sehat. tak gitu mak jemah? okess, meh review sikit paasal dua barang baek nih.



LECITHIN

Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg lecithin. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.


Khasiat lecithin

1. Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids)

  • Lecithin memecah serta mencairkan lemak terutama koleterol.
  • Ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
  • Membantu mengawal paras triglycerides
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol

2. Penting untuk fungsi otak

  • Acethylcholine penting untuk fungsi otak – berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman
  • Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari Lecithin
  • Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine ? kerana 30% otak adalah lecthin, dan 70% lemak di hati (liver) adalah lecithin

3. Untuk mak-mak dan ayah-ayah kita

  • Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua
  • Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki.

4. Penghadaman

  • Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman

5. Sel

  • Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel
  • Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita

6. Kesihatan kardiovaskular (jantung)

  • Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.
  • Ia amat mujarap jika di ambil bersama-sama EPA dan Fiber.


ALFALFA

Khasiat daun alfalfa, selain membanyakkan susu ibu:
  • Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
  • Melegakan sakit sendi dan belakang.
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  • Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
  • Memberi kelegaan semasa haid.
  • Merawat arthitis
  • Bagus untuk elergi dan ekzema
  • Merawat asma
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Merawat masalah keputihan pada wanita
  • Membesar dan menegangkan payudara
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
  • Memulihkan urat selepas bersalin
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina seorang suami
  • Melegakan sembelit

  Dan banyak lagi untuk disenaraikan…


So, ape tunggu lagi, cepat ah order dengan mak. kompen terlaris di pasaran. auuuwww.



Berminat nak cuba Produk Shaklee boleh hubungi saya untuk harga istimewa..


Sms / wassap : 017-5493685
Email : idida163@gmail.com
ID SHAKLEE : 912703
Trust SHAKLEE Trust Me.



xoxo.