Wednesday, February 20, 2013

Pemain bola no 21


Assalam,

arini pagi-pagi lagi dah dengar experience ofismate aida, abg man, pergi umrah.
semalam jer baru balik, arini dah masuk keje. hebat.
YaAllah, tuhan sajalah yang tahu betapa terujanya aida dengar cerita-cerita die,
walaupon ada yang faham dan tak faham, ada yang boleh bayang dan tak dapat bayangkan,
tapi hati memang excited ingin pergi. "encik am, mari kite pergi nak?"
abg man siap tunjuk gambar-gambar die kat sana lagi. memang best. aida suke dengar.
yelah mana tau suatu hari nanti dijemput tuhan untuk pergi kat sana,
ade jugak orang yang boleh direfer nak ditanya-tanya. kan.
lagipon encik am dah bagi hint-hint jugak pasal umrah nih. insyaAllah, kalu sampai masa kami
akan pergi jugak ke sana. Amin. masinlah mulutku ini.
teringin sangat nak sembahyang betul-betul mengadap kaabah, pergi jabal rahmah, raudah, cium hajarulaswad em macam-macam la. mudah-mudahan berkesempatan.
kumpul duit cepat-cepat dari sekarang.
ehem, abg man cakap die ade beli something untuk aida..tak sabar nih..
ape yer?

okey, berbalik kepada tajuk entry kite arini. hehe, saje nak bagitau korang-korang
yang mase zaman-zaman sekolah menengah dulu pernah ada sorang mamat nih syok suke-suke la kt aida.
tapi masalahnye aida kan pemalu jadi jenis tak layan. cume tahulah sapa budak lelaki itu.
die budak asrama dan juga wakil sekolah dalam takraw. memang die and the gang ni superbla dalam takraw.
banyak harumkan nama sekolah. kite amik tahu sikit-sikit jer pasal die. haha. sebabnya aida sekolah situ sampai tingkatan 3 jek. malas citer detail-detail, malu. :)

dan beberapa hari yang lepas, sedang bergolek-golek atas sofa, sengaja lah scroll balik friend request
kat fesbuk. banyak lagi yang aida tak approve. bukan apa, kalau yang tak kenal tuh memang aida malas sikit nak approve. sebagai langkah berjaga-jaga. hanya akan approve kawan-kawan yang dikenali sahajo.
bukan sombong tapi, nakkan privacy. scroll punye scroll sampailah dekat bahagian suggested friend.
tengok sorang-sorang sampailah kat satu nama ni. uiks, muka dah tak berapa familiar tapi nama macam biasa ku tahu. tapi di mana ya. emmm, trylah view profile tengok.

oooooooooooooooo..ni lah budak lelaki itu. haha, macam tak sangka, memang dah lupa langsung pasal tuh,
tapi dah takdir nak ketemu dalam fesbuk. kan. mutual friend ade jugak 2 3 kawan sekolah. tapi...tapi
yang peliknya, bukankah masa zaman sekolah dulu die budak takraw. kenapa dalam album die semua gambar main bola plak? uik.

belek punya belek, lorr, rupa-rupanya die pemain bola sepak pahang la. haha, macam tak caya pon ada.
tanya encik am pernah dengar tak nama ni. h***z k***l. die cakap pernah dan die kenal. haha, okey,
flashback balik kenangan kat encik am. boleh plak cakap "ni kalau kawan lagi nih, mesti orang kawen dengan pemain bola sepak kan" haha ayat poyo dan tak boleh blah dari mulut bini encik am nih. oke, abaikan kepoyoan itu ye...,


kalau nak tahu sapa, pandai-pandailah google sendiri. tak mau mention takut-takut orang goggle ke search nama die naik pulak belog gue. kantoi..,okbai

xoxo.




6 comments:

  1. perghhh.. pernah diminati player bola ni.. hehehe :)


    Jom tengok hadiah kat sini - http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/senarai-sponsor-yang-baik-hati.html

    Menarik x hadiah? Hehe
    Jom join segmen ni kalau belum.. 100 penyertaan terawal akan dapat 1pcs Sticker Fridge Magnet / 1pcs Button Badges dari @Cenderahati Akamika Gift. Dan rebut hadiah2 menarik yang lain.. ^_^

    http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..terperasan kejap..malu malu..
      okey aida dah folo..tq..

      Delete
  2. piwiittt ! hahah untunglaa :D btw follow here http://wheniwalkintherain.blogspot.com/ . :D , thanks :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..citer zaman sekolah..oke dh folo liyana yer?

      Delete
  3. hahaha, nasib en am diam jerk...hhihi..done follow u.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..encik am tunjuk muke jeles..kiki..

      Delete