Tuesday, February 19, 2013

Cara nak dapatkan BE dari encik Nuffnang



Assalam,
hai  korang semua. buatapa tuh? okey, harini topik kita macam mana nak dapatkan BE dari nuffnang.
bagi blogger yang sememangnya tegar, bagi mereka memanglah senang je, kacang je. tapi,
bagi blogger yang baru je buat belog, baru nak naik tuh mesti susah skitkan. terutama sekali macam aida nih. haha. takpe-takpe, usaha tangga kejayaan kan. baru je lagi kot, takkan nak putus asa dah kot. so meh sini pakat-pakat belajaq cara-caranya no...

1. rajin-rajin update belog 
    ha, yang ni kalau korang rajin lagi bagus. paling malas sekali pon sehari satu entry. tapi kalau seminggu
    satu entry pon susah nak post, jangan haraplah Be nak muncul kan. die pon segan dengan orang yang  
    penyegan tapi mahu. haha.

2. maintainkan traffic korang 
    ha, yang ni korang kena maintainkan tak pon up kan lagi traffic view korang. macam-macam cara korang
    boleh buat nak promot belog korang, postlah dalam fesbuk ke twitter ke tak pon dalam group-group
    blogger tiap kali ada entry baru, sure traffic naik munyer. strategi kena pandai ye.

3. update survey kat nuffnang
    lepas dah rajin dan maintain kan, rajin-rajin kan pulak pergi update survey kat  encik Nuffnang yer.        
     pandai-pandailah korang jual diri korang yek, mudah-mudahan nuffnang bermurah hati nak bagi be          
     tuh.

4. submit ticket ke nuffnang help desk     
    okey, dah teruk-teruk korang buat semua tuh,   
    pergilah hantar notice kat nuffnang. email ke dioranglah. hope diorang singgah   
    tengok belog korang yer. 


okelah, cube tau jangan tak cube..xoxo.


2 comments:

  1. ohh macam tu ea.. hehe. ty for the info :)

    ReplyDelete
  2. Salam..perkongsian yang bagus..
    Bab nak update survey tu saya malas ckit..hihi
    http://indahsutera0605.blogspot.com/

    ReplyDelete