Friday, February 3, 2012

The Checklist

Salam jumaat..

pinkish checklist

ngee..belum ape-ape dah tersengih-sengih sebab entry kali ni malu-malu meow sikit. ahak. checklist kawen aida. dah lame rase nak tulis tapi aida postpone pasai rasa macam masih terlalu awal. tapi bila pepagi je on pc, daisypath yang aida install last month appear, adoi, dah tak lame rupernye. oxoxoxo takut. YaAllah, permudahkanlah urusan kami. Amin.



Below my updated checklist until today..walaupon rase macam dah tak lame, but sometimes aida macam relax je kan. :-

Date/Location:-
  • Solemnization - 25/5/2012
  • Reception - 26/5/2012
  • Bertandang - 27/5/2012
Theme:-
  • Solemnization - Pure White
  • Reception - Pink Purple
  • Bertandang - Silver Black
Legal Procedure:-
  • Kursus Kawen - Done
  • HIV Test - Maybe early March
  • Borang Kawen - Cik tunang kate dalam proses
Dress and Accessories:-
  • Solemnization - Akan survey dengan mak cuti ni
  • Reception - Tepak Sireh Bridal
  • Bertandang - Maybe sewa @ Tepak Sireh Bridal
Caterer and canopy :-
  • Solemnization - Gotong-royong
  • Reception - Puan Mak & Cik Ayah yang uruskan
Dais @ pelamin:-
  • Tepak Sireh Bridal
Makeup:-
  • Solemnization - Belum decide
  • Reception - Tepak Sireh Bridal
  • Bertandang - Maybe Tepak Sireh Bridal
Photographer:-
  • Solemnization - Aidizz Azhari Photography or Cucu Atok or Pekan
  • Reception - Aidizz Azhari Photography or Cucu Atok or Pekan
  • Bertandang - Aidizz Azhari Photography or Cucu Atok or Pekan
  • Pre-wed - Vice Versa Photography
Bilik pengantin:-
  • Tepak Sireh Bridal
Cake:-
  • Soley-soley Recipe or Puan Mak
  • Hantaran - Secret Recipes
Doorgift:-
  • Tak decide lagi nak bagi ape
Entertainment:-
  • Kompang - Puan Mak yang uruskan
  • Marhaban - Puan Mak yang uruskan
  • DJ/ PA System - Puan Mak yang uruskan
Hantaran:-
  • Aida bagi Cik Tunang - maybe 9
  • Cik Tunang bagi Aida - maybe 7, pssttt dengar kate 15, abisla kau nak balas aida!
Handbouquet:-
  • Tepak Sireh Bridal
Others:-
  • Baju tema family - done
  • Kad kawen - Mac baru nak tempah
  • Paper bag - maybe sekali kad kawen
  • Bunga pahar - diy sendiri
  • Bunga terlur - Puan Mak uruskan
  • Penunjuk arah - dalam proses
  • Guestbook - tak jumpe lagi
  • Honeymoon - haha, tak fikir lagi.

INSYAALLAH
    Hoho, seen preparation macam baru 50% jek..hadoi, aida, hurry up, mase tidak menunggu anda yer. jangan buat keje last minutes. chaiyok2. Kawan2, doakan aida yer.

    2 comments: