Monday, December 5, 2011

Tutti Frutti Terbaek

Salam..

Hai teman2..udah lama mahu ceritain entry ini..
tapi asik lupa aja..tiada masa, bila ada aja tapi tiada internet connection. sedih kan teman2..
banyak ide cerita2 nak ditulis dibuang aja..aduh..rugi sekali..
weh..tergeliat lidah nak cakap jawa ni..sumpah xpandai geng..kalu start mengarut cakap jawa ni sampai kesudah xabis2..he..Oke berbalik kepada cerita xtulis belog ni pasal
Cik abang xnak adiahkan ipad2 ke kat saya. Senang nak hupdate belog anytime and anywhere. Sedih. En. Nuffnang xbertambah2 pon kerna xdak sapa nak kelik kan. Wooo. Plissss3x.

Dah lama xmakan bende ni..kalu nak kira next time yang ke5 kalilah. Tutti Frutti Frozen Yogurt. Korang penah makan x. Mesti ada yang pernah mesti ada yang xpernah. Xpe, mari kita kongsi melihat kedeliciousnya tutti dan kemarblesnye frutti ni. Jom.

yang besa cik abang yang kecik cik adik

Nahh..terliur sekejap walaupon tengok gambar jek. Makan hari2 pon xjemu la. Cedaapp. First time dulu try dengan kawan2 kat bangi. Memang jakunla mase tu. Mane taknye kedai die sikit punye cantek dengan kaler ijau2 nye tuh membuatkan kami teruja sangat nak makan. Pastu second time dengan cik abang kat bangi jugak. Sebab cik abang dah teringin sangat so belanja cik abang makan puas2. Bab makan jangan berkira sangat sebab cik abang pon tak berkira. Then, kali ke3 pulak dengan kawan2 lagi. Mase tuh try plak kat Presint 14, outlet baru bukak. And last sekali dekat Ukay Damansara kot. xingatla name tempat tuh.

cedaapp sangat..mashammm2

okey..harga tutti furtti ni calculate by berapa berat yang kita amik. tak kesahla nak amik banyak mana pon so kenala bayar ikut berat die. He. Bagi setiap 100gram harga die Rm5.30. 
So far, paling mahal makan pon dalam Rm17 la.

Folo dis step for the first time well coming

Okey, bagi yang mule2 datang macam kitorang dulu yang jakun2 tuh, senang je sebab ada instruction. Kat situ self-service tau. Nasib ade. So memula pilih saiz cup. Haa, cup pon ade saiz, ikut warna. Theres 3 colours, dat green, orange anda pink. Orange paling kecik bagi yang bajet, Hijau bagi yang sedang2 dan Pink bagi selera beso macam cik abang. Haha.

Next, pilih flavor yang kite nak. Ada macam2 jenis flavor dan ikut kedai juga, sebab xsemua kedai ada flavor yang sama. Flavor yang famos sekali yang penah i makan la, velvet strawberry, chocolate, cappucino, lychee, apple, strawberry banana, french vanilla, original dan banyak lagi la. Tapi selalunya 1 kedai tuh ada around 8 flavor je. Boleh campur2 tau, jangan terlebih tekan tau, nanti yang lebih tu bayar sendiri. haha. penah tlebih tekan pastu bayar sambil panjang je muncung itik tuh.

banyaknye frutti die

cereal dengan coklat pon ade

Bila dah amik aiskrim yogurt tuh, silala pilih topping kite. Macam2 pilihan ada. Frutti ada like kiwi, lychee, strawberry, cherry, nata de coco, banana dan tengokla sendiri nanti. Tak ingat nak sebut semua. Itu yang basah, yang kering macam cereal, coklat, oreo, smarties, chocolate rice pon boleh tambah bagi nampak menarik macam gambar kat atas tuh. Pastu dah penuh cup korang dengan kreativiti yang xseberapa tuh, bersedia la bawak untuk timbang.
Teng..Teng..bape kilo deh..Kching..Kchinggg..sila bayar harga tutti frutti anda sambil mengenyit mata kanan. Then makanla puas2 time die masih sejuk sebab cepat cair tau yogurt nih. Sambil mengcheck - in fesbuk sambil menikmati tutti frutti yang enak itu memang nikmat. Ahh.

tengok cik abang tamak amik due2 skali
merajuk cik abang abiskan semua




No comments:

Post a Comment