Monday, December 12, 2011

Ongbak Rindu


Salam,

kelmarin pegi klcici makan2 jalan2 cuci2 mate sebab baru pas balik dari p******d. penat tak terkata
kaki melecet, dah bengkak2, urat kaki dah bersimpul 8, pinggang pon saket. hadoi. tapi rase seronottttt sangat aritu. pengalaman yang pasni amat berguna untuk 2nd 3rd 4th and so on. cik abang yang penat2 balik keje xtido tapi lupe minum tongkat ali pon sampai merah2 bijik mate. then, pas makan2 kat put kot tuh kami together gether pon berjalan tanpa arah tujuan.

Memula nampak petrosains, cik abang ajak pegi masuk. so menonong la jalan masuk2, tengok ramainya orang beratuq que. maklumla cuti2 skolah ni budak2 pon ramai. even dah banyak kali datang klcici tapi xpenah ada ati nak masuk citu. berbisik2 dengan cik abang nak ke xnak. setelah 5 minit baru keputusan dibuat. cancel. bye2 petrosains. lenkali la yerr..

Kaki pon melangkah ke tempa lain plak. Singgah dekat gsc klcici. ramainya orang. terlintas di pikiran nak tengok ongbak rindu sebab ramai orang cakap best, meleleh ayaq mata la, serius mesti bengkak matala kalu keluar, kena bawak tisu banyak2la. damnly xminat langsung dengan citer2 melayu nih. bukan xsokong tapi cite macam hape jek. sorry.  time dh dekat kol1. dah xtau nak buatape, pila beratuq dengan cik abang. dok konpius lagi nih nak tengok citer ape. last2 xpala layan jela ongbak rindu pon.

Sampai kaunter, cik abang pon membooking ongbak rindu tuh, aisemen, tikel kol2 dh abih dah. pas kol 2 kol 4.30, alahai lambat nye lagi. cancella. ok. kite tengok twilight saga nak. tengok2 aiseh seat plak yang tinggal sorang2 jek. xmaula. hadoiii..last2 kesian kat adik gsc tuh kitorang xjadik nak tengok hape pon. sorry ye dik. terima kasih kerana melayan kami. haha.

Agenda seterusnya ialah pegi shoppinla ape lagi dah xdak keje, itula hobi kitorg. dari 1 supermaket ke supermaket yang lain. membeli barang2 yg important yang masih kene beli untuk hari itu. dari klcici ke carefour ke klfestival. Barula jumpe ape yang nak dibeli.

Oke..berbalik kepada tajuk. Actually rase bersyukur sangat sebab xdapat tengok filem ongbak rindu tuh. dengar sokseksoksek orang cakap ade adegan di ranjang la, yang xsesuai dengan watak2 dalam cerita tu, haa, nila yang aku xsuke dalam citer melayu ni. macam xberkembang minda buat cerita kalu xde unsur2 cenggini.

Meh kite tengok apa kata mereka.



dan juga kata mereka


kita xmahu salahkan sesiapa, yang pasti kite sendiri yang memilih kemana kite nak pergi. Daa.


No comments:

Post a Comment