Tuesday, December 6, 2011

Cutest Nieces & Nephews


Salam,


Menetap jauh dari kampungku, membuatkan aku rindu pada familyku. Rindu mak ayah, kakak2, abang2 dan adik2. Dan paling rindu sekali dekat my little nieces and nephews.
Setakat ni la, aku dh ade 5 orang anak buah yang comel2, cantek2, kiut miut dan nakal2 pon ade.
Sumtimes memang hepi giler la dengan diorang nih, times diorang buat perangai penin jugak kepala nak melayan. Beginila hidup sebagai seorang ALANG. Jangan panggil MakLang oke. Belum lagi.
Kalu dsebelah cik abang, sume anak2 buah die called me MakSu. OMG.
Hoho..ade nampak macam MakSu ke haha..btw i loike. Itu tande diorang menerima kehadiran me dalam hidup mereka.


My first sister, ade 2 orang anak. Yang first perempuan, Farzana Aisyah nama diberi. Nama comel2 Ecah. Dah 5tahun budaknye, tapi yang inila yang paling rapat dengan Alangnye ni. Sebab mase kecik alang ni la yang jaga die time mama die pantang, berkhusus, keje. Tu yang rapat skit. Tapi makin besa anak dara sorang ni, YaAllah, xlarat nak layan. Sume nak macam Princess sampai alang die ni pon tiru jugak nak jadi Princess. Ngee. Tersenyih sambil pipi dah merah2.

alang and ecah

ecah mase tecik2 dulu..comel kan..tu tangan
alang la yang keje dukung jek..

latest pic..dh besa dh anak buah mak lang ni..

Bile die dh 4 tahun, barula mama die bagi die adik yang sangat tembun. Dapat pulak baby boy. Seronok sangat die. Tak kasik amik adik die. Die geram sangat dengan adik die. Suke cubit2, peluk kuat2. Hee, sabo jela. Name adik die Faizul Asyraff, sekarang dah 6months. Alang sayang sangat kak Atherap ni sebab die budak baek. He, cume yang letih nye sebab nak suh bawak jenjalan je.

adik atherap yg cumiill sgt..ha..tu tangan kakak ecah diela..
sape lagik??

sayang ye kak ecah dekat adik atherap

my sister, mira wit atherap
wee..macam patung..

makan2 di alor setar 2 minggu lepas

My second sister pulak ade 3 orang anak. Sorang gegel 2 orang boboy hero. Kakak nama Syahida Aqila, dah besa, tahun ni UPSR dapat 2A2B1C. Tahniah, semoga jadi anak yang cerdik dan solehah. Hadiah yang alang bagi tu pakai elok2. Yang kakak ni dari kecik sampai besa tinggal dengan mak, so dah anggap macam adik badik pulak. Yang kakak sorang ni kuat makan, yaAllah, badan dah macam size alang dengan achik mira dah.

kakak yang makin lame makin debab..
kurangkan makan kakak..

mase ni dekat rnr tapah..rehat otw umah kakak

Adik die pulak yang kitorang panggil abang, Muhd Zulhaziq. Dah 4 tahun. Die ni dulu cakap pelat, sekarang dah oke dah. Dah nak masuk sekolah dah abang. Cakap kena pandai tau. Suruh mama cikgu ajar tau. Abang ni pelik skit, die suke bunge2, deco2, tengok iklan perabot rumah. Kalu bukak Deco bersama Eric tu janganla berani nak ubah channel. Dengarla japgi budak menangis tak ingat dunia. He.

abang ajit dah besa dah makin encem..pheeewwiiitt

ajit dan ecah kawan baek..kalu gaduh duduk jauh2..he..

Adik die pulak, yang paling aktif xreti dok diam nih, ha Mohd ZulSyahmi. Mase tecik2 punyela senyap, dah besa dah xlarat nak layan. Suke larik sana sini, xlarat nak kejar. Adik cami baru dekat 2 tahun, tapi badan dah nak sama besa dengan abang.

adik cami yang commeell dan rambut kerinting..

suke main lawan2..sebab suke tengok boboi boy

Seronok sangat bile ada anak2 buah ni. Tunggu alang balik kampung ye. Alang bawak g jalan2 alang belanja eskrem tau..daa!


No comments:

Post a Comment