Thursday, January 12, 2012

b2b untuk kamoo..



Salam,
buat b2b and blogger out there, aida nak share beberapa tips baik punye kat korang. tak rugi kalau korang amalkan sebab aida pon dalam proses nak amalkan tips amalan ini. okey.
gud for us and gud for them.

* baca surah al-waqiah setiap hari terutama for bride agar terselamat daripada gangguan manusia dan sebagainya. remember, perkahwinan is somethin yang disukai Allah, tapi tidak disukai syaitan, jadi macam2 la rancangan si syaitan ni.

*baca Yasin every day selepas Subuh.

*amalkan membaca tiga Qul (al-ikhlas, al-falaq dan an-nas)

*berzikir tasbih Fatimah (Subhanallah 33kali, Alhamdulilah 33kali dan Allahuakbar 33kali) setiap malam especially for women kerana orang yang ingin berkahwin memerlukan banyak tenaga untuk menguruskan perkahwinan.

*khatam al-Quran. sebolehnya, biarlah bribe to be betul-betul khatam al-Quran menjelang their wedding, not  mengadakan majlis khatam semata-mata.



Jom b2b semua, kita amalkan tips ini mudah-mudahan Allah permudahkan urusan kita. Aida baru nak masuk juzuk 20. InsyaAllah aida akan sempatkan jugak khatam sebelum majlis. InsyaAllah. Amin.




2 comments:

  1. salam perkenalan..
    intan singgah sini ;)
    tq ur for syaring dear;;)
    keep in touch!!

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan to u juge..
    welcome..sharin is carin..

    ReplyDelete