Friday, January 11, 2013

Mood nak berBisnes?


Salam jumaat,

pagi-pagi macam ni tiba-tiba teringat pulak idea nak berbisnes aritu dengan encik am.
tapi dah same-same penat fikir dengan encik am,
tak tahu nak buat bisnes ape?
bukan apa sekadar nak mencari duit sampingan
untuk simpanan anak-anak nanti. ngee.

pernah dulu try nak jual acai berry, tapi macam susah jer sebab mahal.
lepas tuh try jadi penghantar pamplet ke peti-peti rumah orang, tapi macam tak berbaloi.
pastu aritu ade jugak try jadi dealer tapi supplier tu tak balas pon,
jadi malas nak contact die dah. sister in law suggest masuh bawah die jadi tupperware club,
tapi tak pergi-pergi lagi rumah dia.
ade gak terfikir nak beli kain buat baju buh jenama sendiri. tapi modal kena banyak.
lepas tuh kena tanggung risiko pulak.
penah gak encik am suh buat bisnes jual kek batik sebab die kate sedap kawan-kawan die suke.
tapi tak beranilah.

em korang ade idea tak bisnes ape yang sesuai nak buat.
yang senang nak bagi komitmen.
any suggestions?

bajet chomel..poyo poyo macam awie dalam mlm





8 comments:

  1. Salam..jom join mamahanny, mamahanny pun wat business kecil2an gitu tapi alhamdulillah berbaloi.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam...mamahanny buat bisnes ape yer? teringin tapi tak berapa pandai..

      Delete
  2. Replies
    1. @yana yani
      aida ingat nak buat on9..sng sbb komitmen keje..
      tp xtau nak jual produk apa..

      Delete
  3. jual kek tu best..tak abis leh sedekah kat orang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. @rozita
      hehe..tula..tp takut tak sedap..
      lain orang lain taste die..

      Delete
  4. jadi affiliate stormreader. jual buku secara online. saya pun baru tgh mencuba. https://www.facebook.com/zul.the.book.seller

    ReplyDelete
    Replies
    1. @zulhairiseman, bagus tu, mudah2n berjaya..

      Delete