Wednesday, January 23, 2013

Dapat jugak akhirnya..


Salam,
akhirnya, semalam dapat jugak makan lemang dan rendang pasar malam.
haha, encik am dah tanya siap-siap dah kat rumah nak makan ape?
memula terfikir nak beli uncle bob, tapi malas nak beratur, tau dah mesti kena beratur panjang kan.
lepastuh teringat jugak lemang dan rendang plus kes minggu lepas, he.

lepas jer maghrib terus kitorang keluar rumah.
nak dijadikan cerita dah set nak naik kete encik am,
turun-turun baru encik am sedar die tak cabut bateri, haha, alamatnya kong la.
yelah, encik am pegi keje naik moto, kete tersadai je kat parking tuh.
kesian die, baru ingat nak servis kete dah kene panggil kawan untuk jumper balik. he.
last-last die jugak naik balik amik kunci kete kite. hmmm.

dahtu, bila dah sampai pasar malam, encik am tanya nak makan ke lemang dan rendang.
hehe, perli lew tew. nyampah.
pusing punye pusing macam biasa tawaf dua tiga puluh kali, memang blur kepala hotak nak makan apa.
encik am kate belilah lemang. ketupat memang dah takde.
minggu lepas pon macam tuh jugak. hmm.
last-last belilah jugak. takut kempunan nanti. hewhewhew.
pastu turn encik am pulak,
yang ini memang boleh buat orang hangin lar.
dahla dah berpeluh-peluh, panas encik am lagi tambah empat puluh kali tawaf..
haiii last-last kite cakap, abang kalau sampai hujung tak jumpe jugak kite balik.
haha. bunyi macam amaran yang keras. kiki.
encik am kenyit mata saja. oke tipu. asik mintak nak air je. kite cakap selagi tak jumpe makanan
selagi tu jangan beli air. hihi. last-last dah nak sampai hujung dah ni,
sudahnya die stop kat orang jual kebab. hahahaha.
ape encik am amik serius ke dengan amaran tadi.

rupenye encik am memang sadis blurnye nak makan apa. kiki.
tapi apepon bende yang wajib die beli dulu, harusnya kepok lekor.
sambil jalan sambil makan sampai tergigit lidah.
kite cakap "tula, makan sambil berjalan lagi, tak bagi orang pulak tuh" kuikuikui.
dan kitorang pon balik dengan jayanya menghabiskan duit
sebab esok gaji. yahoo mak cik kayo.

malam semalam dengan amannya menikmati kelazatan lemang dan rendang pasar malam
presint 2. haha, walaupon mahal nasib kau berbaloi okeh, siap bagi satu free lemang.
adess, rendang semangkuk rm5, ade seketul, lemang sampai 3 ketul nak buat apa.
lupe plak nak bawak datang opis arini. boleh bagi kawan-kawan belasah.
lupe pulak, sebelum tu titew sempat post status fesbuk pasal dapat makan lemang dengan rendang.
hehehe..encik am cakap sape suh post.



dan pagi ini, terasa nak makan roti boom pulak, apekah?



8 comments:

  1. Alhamdulillah, dapat juge makan rendang dan lemang ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhmdlah..he..tp rendang mmg sedap..
      lame2 gemokla aida..he..

      Delete
  2. Salam perkenalan dari atie ..Puan Aida..^_^
    keep in touch yaaa..^_^
    atie banyak update n review wedding n pregnancy..^_^
    dah add u n list u in my blog u yaaa..^_^

    http://miszatie.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan atie,
      rajin atie update yer..
      aida dah mls2 dh..hehe..
      thanks aida juga dh add atie dlm blog list aida..:)

      Delete
  3. dah lama tak makan lemang. bestnya lemang

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..teringin sbb sedap..raye lmbt lg..

      Delete
  4. hari raya sangat dapat makan lemang ngan rendang... Huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..raye ke tak tapi teringin nak makan..:)

      Delete