Thursday, October 18, 2012

Chaiyok 4 Us!

Assalamualaikum,

sambungan daripada entry Hati yang berharap haritu, aida dan encik am tak pernah berputus asa,
malah kami lagi bersemangat dan berusaha mencari jawapan kepada persoalan-persoalan kami.
betol juga kata orang "masih baru lagi"..
hampir 5 bulan bukanlah tempoh yang lama, masih lagi dalam dalam mood sesuaikan diri dalam
menghadapi suasana rumahtangga, masih belajar tanngungjawab si suami dan si isteri.
ternyata, perkahwinan bukanlah suatu perkara yang boleh dimainkan.
bukan mudah bukan senang bila dah kahwin ni. lagi-lagi pada isteri.
bagi yang dah kahwin mesti tahu apa yang aida maksudkan kan..

kami laki bini ahaks..banyak membaca, menggoogle dan bertanya pada yang lebih pakar.
banyak ambik tips dari yang berpengalaman..
so usaha dan usaha dan doa pada tuhan.

actually aida tak suka pergi klinik. kalu pergi ambik mc tuh aida rajinnya.
tak sakit pon cakap sakit. pheeewww terukkan ini budak.
encik am dah selalu sangat ajak pergi klinik check perut, tapi aida banyak saja alasan tak nak pergi.
hee..bukan sebab apa, aida sendiri pon tak tahu nak cakap apa dengan doktor tuh.
lagi pon upt negative, kalu pergi mesti doktor cakap bla..bla..bla..bla.. pastu suruh tunggu sampai next miss period dan upt positive. lebih baik tak payah datang. tak faham ke perasaan kami macam mana.
jawab senang je macam tuh padahal bayar punyalah mahal. ececece chomelnya mengomel..heheheh..
sebab tuh malas nak pergi. tension je bila balik dari klinik.

memandangkan perut nampak buncit sangat kedepan mengalahkan orang yang mengandung 5 bulan, orang 5 bulan pon  kecik lagi kot buncitnya. haa. so, dah bertekad nak pergi jugak klinik. tapi tak mau klinik yang doktor die lelaki macam kes haritu. no no no. tak suke nanti nak pegang-pegang perutla bagai. kami dah decide nak pergi klinik hanita dekat desa pinggiran putra. ni pon my bestie yang suggest sebab doktor kat situ semuanya perempuan. bestie cakap doc die ramah dan banyak bertanya. nah, itu yang aku mahu.
all doc, pelislah banyak bertanya sebab kami banyak tak tahu nak tanya apa. kami bukan doc okey!
tapi malangnya minggu lepas dua kali kami rush ke sana bila hati i yang malas pergi check ini jadi rajin tapi
sayangnya kami cancel klinik hanita ini dari list.
oh mai..
tahu sebab apa, first silap kitorang pergi hari sabtu petang. memanglah tutup sebab klinik bukak sekerat hari je. salah sendiri okey.
dah tengok waktu operasi, ahad petang bukak sampai malam. so, esoknya kami datang lagi.
second, bila dah semangat datang ahad tuh, tup-tup boleh pulak yang ada cuma doc laki. dah siap keluarkan ic dah, terus cancel. "bang, kita balik!".

hmmm..terus u turn pergi alamanda nak menghiburkan hati kami berdua sambil makan eskrem. ulalalalala.
disebabkan alamanda parking full, kami park kat blok e saje. mahu taknya, semua sibuk nak masuk idola kecil nya. nasib aida dah besar kalu tak nak join jugak. he.
ate masa jalan nak masuk alamanda, terpandanglah klinik maria kat sebelah tuh. ehem ehem ehem
"abang, tu klinik doc pompuan"....
encik am "nak ke?"
"Jomlah, kalau doc pompuan terus jer masuk".

unplanned punya klinik kami terjah. tengok luar nampak macam mahai jerk bagi si kedekut ini.
nasib doc pompuan. terus register dan tunggu nama dipanggil. sorang dua tiga patient masuk, baru sampai turn aida.

menonong dengan encik am masuk mengadap. hee. malu, tapi kena jugak. so bersok sek sok sek la cerita dengan doc tu dari A sampai Z. sampai tak cukup nafas kau. sebelumnya, kami dah plan nak suruh doc ambik darah dengan scan perut. doktor maria namanya. memang sweet dan friendly sangat. jadik aida dengan husband tak segan dibuatnya. just follow doc untuk scan perut. teehee. wowww bestnyer nak scan perut. eceeee feeling macam ibu-ibu mengandung yang datang checkup dan scan ultrasound bibi mereke. huhuhu.

bestnyer, nampak perut aida dalam-dalam tuh. jakunnya. sebelum ini aida pernah scan dulu. sebab masalah period jugaklah. doc maria cakap, rahim aida normal oke, tak pregnant. haaa, pundi kencing penuh, japgi nak kencing kan. lalalalala. so, aida tanyala pasal rahim terbalik ke, ke bawah macam yang orang selalu cakap, tapi alhamdulilah doc cakap takde semua tu. semua oke. for the conclusion, problem aida sekarang nih sebab period yang memang super tak betul.

Doc suggest supaya aida amik ubat turun darah, bagi datangkan period aida untuk bulan ini. dan bila first day turun darah, aida kena datang balik klinik untuk ambik pil perancang pula. huhuhu. ini untuk teraturkan balik period aida. kalu tak oke jugak, aida kena refer kepada gynae pakar. yaAllah, mintak-mintaklah period aida oke lepas ni. doakan aida ye. selamat berjuang aida dan encik am.



nampak tak perut i gitu.
obat sekali..huuu....











No comments:

Post a Comment