Tuesday, April 3, 2012

Henna aka Inai story

Assalamualaikum,
owh rase rindu nak tekan keyboard taip-taip macam-macam kat dalam ni. tapi idea kering kontang. ahhhh..alasan..padahal banyak bende boleh cerita tapi malas je nak mengarang..betol tak?? dushh..dushh..
okela, semalam cik tunang dah 'menegur' aida sebab ape? sebab suke sangat beli barang online. hahaha. orang yang bekerjaya seperti aida ni..ecece..yoyo o je..tade mase sangat nak pegi survey pegi windows shoppin selalu. nak jejak kaki dekat alamanda ke mydin pon malashhh sekali. asal pegi keje balik keje pon dah kewajipan setiap hari. kalu tak sah-sah boleh tangguh ke esok luse lagi. begitulah penyegannya si orang yang menaip cerita ini. please dont try this at yourself..haha..
oke, membebel aje tahu, bebalik ke cerita kena tegur dengan cik tunang tuh, pasal title entry kali inilah..
kan aida bookin ukir henna kat tangan untuk malam berinai nanti secara online.
since awal februari lagi aida dah bookin dengan sorang kakak ni. dah siap bayar deposit dah.
aida kenal kakak ni pon dari ex-classmate aida dulu. so sebab dah tatau siapa yang boleh buat lagi, tade mase nak balik ipoh lagi selalu-selalu, so aida bookin online jela. so dah confirmkan tarikh siap bayar deposit lagi kire setel kire jadilahkan wei.
problemnya, sejurus after bookin aida tengok fesbuk akak ni macam semacam je. macam ada masalah family. nama akak ni N(bukan nama sebenar). kadang-kadang nampak dia kat shah alam kadang-kadang nampak kat ipoh. aida jadi musykil dan peliks dah. tapi sabar je dulu nak tengok reaksi dia.
tup..tup weekends lepas, pagi-pagi lagi dia dah text aida cakap dia dah pindah shah alam.
terjawab sudah kemusykilan aida selama ni.
Kakak N ni said dia tabole nak buat inai kat aida. Then aida cakap sudah bayar deposit. so Y?
she said akan pulangkan balik deposit dalam 2 minggu.
why 2 minggu? itulah yang cik tunang bebelkan. mungkin dia ada masalah, so aida cakap
tunggulah 2 minggu lagi. nanti dah cukup 2 minggu aida akan paksa mintak jugalah.
bukan kita yang buat naya kat dia, dia yang naya kat kita.
so, nak tak nak terpaksa bekerja keras cari orang lain yang boleh ukir inai kat tangan tuh.
dah rase macam malas nak suh mak je yang buat dah. huhu.


so, moral of the story, before nak bookin atau beli ape-ape pon via online, make sure u siasat dulu latar belakang orang tuh, dapatkan contact number, alamat, pastikan dia ada respond pada kita dulu..
and then baru buat payments. bukan apa..takut tertipu dan ditipu jek. ok..chauuuu..




2 comments:

  1. salam dear... dah dapat lum org nak ukir inai????

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..
      faiz..dh dapt dh..akak ni bagus..tak mintak deposit pon..
      haha..
      deposit yg aritu xdpt2 lg..gerammm grrrr..

      Delete