Monday, June 2, 2014

Mee Udang Kuala Sepetang


Assalamualaikum,

minggu lepas iolls balik kampong sebab dah rindu kat omak. then, dah lame tak berjalan jadi ajaklah mak pergi Bukit Merah Lake Town. Bukan nak mandi pon, lainlah kalau ada budak, syok gak layan mandi kan. Just nak sight seing je, cuci mate, amik angin. ayah tak berapa larat so die tak nak ikut. ayah memang takleh buat geng. hehe, nasib mak memang kaki jalan walaupon sakit lutut. kuat tak kuat mak i?

macam biase pagi-pagi lagi mak i dah siapkan bekal. anak bertuah die nih bangun pon belum tapi dah macam-macam dah siap masak. ada bihun sup, nasik goring, bubur, nasi dan gulai dan kuih popia. wooooww, hanya dalam berapa jam je macam-macam mak buat. mak memang seorang supermom. i love you mom. mmuuaahh.

dari Ipoh ke bukit merah lebih kurang sejam lah. dah sampai-sampai cuaca panas yang amat, nak bukak mata pon tak boleh. last-last cancel lepak sini terus pergi taiping, rumah my sister. ahahaha, macam kelakar jek, last-last berpicnic  rumah kakak i. mak sibuk suruh pergi rumah kakak, sebab mak kata mane tau satgi hang kenan dengan die. hahaha, know why? sebab kakak i tuh pregnant 8 months now. mak mak.

petang i sebelom balik i ajak kakak dengan abang ipar pergi makan mee udang kuala sepetang. dah selalu berulang alik kek taiping tapi tak pernah singgah. orang kate sodap. ye dak? so beramai-ramailah kite ke sane. rupanya banyak kedai yang jual mee udang  nih. berderet kedai restoren, tapi sepanjang jalan tuh tak semuanya yang bukak. tapi yang femes sekali dah tentulah Mak Jah Mee Udang Kuala Sepetang. tahu tak, memang ramai giler orang, sampai berbas-bas beratur. memang tak pernah putus dengan orang. servis oke jugak laju. makan boleh tahan jugak sedap, dan yang penting udang yang besar dan banyakkkk.

 
Char Kuey Teow Udang,
perggghh memang sedap dan banyak kau, yang ni adik aku yang order.

nin dia, mee udang kuala sepetang.
hat ni biasa punya, udang 7 ekoq noo, hat special tak taulah berapa ekoq die bagi.
mee udang ni rase die okeylah bagi aku, cume yang tak bestnye die buh kubis yang keras tuh, spoil skit.
 
 
 
dah kenyang sebelom gerak balik abang ipar ajak pergi jalan-jalan sekejap tengok Hutan Paya Bakau Matang. 



mira adik i, aqila dan adiknya cami, my anak buah-buahan.

me and mom,
haha, bab bergambar baek korang jangan amik gambar dengan mak,
mak suke rosakkan gambar sebab die tak mau pandang kamera. adoi.


oooppsss, gambar tak clear sebab amik dari henpon.
weolls happy dating sini. tapi tak bestnya sebab ayah tak ikut..wuwuwuwu.
 
 
 
ok bai. xoxo


2 comments:

  1. dulu seminggu 2 3 kali makan dekat mak jah..terbaik..kalau yg special pon sama jer..cuma yg biase udang bela,yg special udang laut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeker..tgl dkt2 sini ke? ooo..udang laut mesti lg sedapkan

      Delete