Thursday, June 26, 2014

Korea Day 3 : Everland & Insa-dong


Assalamualaikum,

haaa berjambang tunggu baru nak hupdate ke korea ke kite kan..bukan ape sebab terlampau banyak nau gambar sampai tak larat nak pilih yang mana satu kan. so sebab tu la malas. *alasan*. nampak sangatnye malas tahap gaban. kebetulan arini mc, so sakit-sakit nih kite kifarah sikit diri untuk rajin. muahaha. sambung yang aritu, hari ke tiga kitorang dekat sana memang dah turun 2 3 kilo yer. banyak sangat jalannya. so, ari ketiga kami pergi ke Everland. Tak sempat pergi Lotte World sebab Everland ini terlalu luas. sehari memang tak puas main dan jalan. perjalanan dari rumah kami di Hyehwa ke Everland mengambil masa lebih kurang 2 jam lebih. penat woo tukar-tukar train, tapi best. kebetulan musim bunga, memang cantik dan tak rugi datang woo.

EVERLAND
Line subway :Hyehwa (Line 4) --> exit Dongdaemun History Culture Park (Line 2)
--> exit Wangsimni (Line Bundang) --> exit Giheung (Line Everland) ----> exit Joendae, Everland

WELCOME TO EVERLAND
Tiket boleh tahanla jugak harga die, standard masuk USS kott

tapi berbaloi-baloi bayar harga tiket, memang tak mengecewakanla 
kalau korang datang sini, tak puas sehari berjalan, kat sini tak sejuk sangat, 
tak pakai jaket pon masih boleh tahan. 


Human Sky, jangan takut rendah je bende nih, bestt
turun ke bawah untuk ke Safari Zoo

macam di alam fantasi bila ade kat sini

 mak jemah pon sibuk queue dengan budak-budak sebab nak bergambar dengan ulat nihh
nampak sangat ketidakmatangan diri, kuikuikui

semua bende kat sini kalau boleh nak bergambar, 
tapi bukan bunga betol pon, plastikk

ohhhh oppps my personal photographer tumpang lalu.......

iolls posing sensorang jelah kan..

fefelin retis kau..jangan muntah yerr

my LOVE

baru jek nak bergambar berdua, tapi spoil gambar gelap,
ahjumma tak pandai tangkap gambar lorrr..

Subhanallah, maha suci Allah. what a wonderful garden.
pemandangan bunga-bunga yang cantik lagi kalerful, 
terlampau banyak sangat gambar, so ini je yg rajin edit dan upload. maap.

okey, dekat sini bukan saje ade taman-taman bunga, banyak kedai-kedai yang cantik, kedai makan, kedai jual souvenier cantik-cantik dan harga pon amat cantik. kalau rajin jalan, ade safari, tapi tiket masuk lain ye. kami just beli tiket outdoor dan freeshow sajo. dekat sini juga ade themepark, memang semuanya extreme giler baq hang. kami tak main just tengok ajo. maunye satgi sakit penin muntah, dahla perjalanan jauh. tapi kalau dapat pergi lagi sekali memang nak main kau. so dekat sekerat hari kami kat sini, so masing-masing dah penat, apelagi jomla balik. waaaaa. next kami nak pergi cari souvenier untuk di bawa balik. 



INSADONG

google punya google sini kalau nak cari buah tangan souvenier Insadong boleh dapat murah. nak lagi murah
cari barang yang hand made. boleh mintak murah lagi kalau pandai. ngee. 

haaa, nampak tak bersepah barang-barang souvenier kau, 
keychain yang murah boleh dapat 8000won untuk 10. 

banyak lagi tempat boleh dapat murah macam dondaemun market, namdaemun market, doota, yang penting korang kena pandai cari tempat die, bukan turun-turun subway je terus nampa okeh, 
kena jalan belakang-belakang kedai baru jumpe. 
sori, i cuma story kat uolls tempat yang i pergi jek. yang lain google sendiri k.

misi menghabiskan duit encik am, muahaha

kat sini pon ade jugak orang islam yang jual aiskrim, siap buat gimik lagi ala cam citer istanbul aku datang tuh. hahaha, mau malas nak beli aiskrim la kalau buat gitu. haha. harga 4000won. boleh tahan.

oke, sebahagian hasil borongan di siang hari, malam punye lain cerita.

Malamnya kitorang pergi makan di Itaewon, misi mencari kedai halal yang jual makanan korea. malangnya teramat sukar nak mencari jadinya makan makanan arab di korea. uuuwaaa. oleh sebab esok dah nak balik, malam tu kami sambung lagi aktiviti menyoppin di Namdaemun Market. memang puas jalan, dan tak sia-siakan percutian kalini. 


ok bai. xoxo.

rajin-rajin klik sini 




2 comments:

  1. yey 1st.. syok nya aida.... lawa la korea.. nak kumpul duit jugakla.. nak pergi best best

    ReplyDelete