Tuesday, February 4, 2014

Penukaran Nombor Akaun CIMB


Assalamualaikum,

Cimb telah mengupgradekan sistemnye dengan menukar nombor akaun 12 digit kepada 10 digit. oohh..lagi upgrade lagi sikit ye nombor akaun..gitu..semua transaksi masih boleh lagi menggunakan nombor akaun lama sehingga akan diberitahu. tapi untuk mobile banking kena guna nombor akaun baru yang 10 digit tu yer. aduhai..baru je hafal nombor yang 12 digit dah tukar nombor lain. tak sama pulak dah tu. hoho. so korang-korang yang tak tahu tu, silalah cek cimbclick korang kalau nak tahu nombor akaun baru korang.

Caranya login CIMBClick dan pergi menu “My Accounts > Account Number Lookup”




Bukan nombor akaun ni saje tau..kalau korang ade buat loan ke hire purchase ke pon akan bertukar nombor akaunnya. Nombor akaun baru ini berkuatkuasa mulai 3 Februari 2014. so korang-korang alert sikit ye dengan notis ni.

psst...nampaknya bisnes online aku ni nak kena updatelah nombor akaun yer. aduhaii..macam-macam cimb nih. nasiblah ade harimau kan kan..

terfikir macam manala dengan orang tua-ua orang kampung yang tak tahu menahu pasal ni kan.

xoxo.



No comments:

Post a Comment