Tuesday, February 4, 2014

Encik Am ku accident dan Keajaiban Ostematrix Shaklee


Assalamualaikum,,

jangan tanya pape sebelom aku taip seterusnya ye. encik am dah sembuh dah pon dah baek dah dan naik keje pon. hehe. jangan risau ye. hee. agaknya sebabtu la kot aku lama tak update belog. ngee **alasan.

ekceli, encik am 2 bulan jugaklah mc dok kat rumah sebab eksiden tuh. takdelah teruk sangat cume retak sikit dekat tapak kaki dan luka calar balar la satu badan die. citernye die eksiden mase nak balik keje. disebabkan kelalaian seorang 'ca ya nun alif' nih, yang tukar lane tanpa bagi signal dan terus masuk sambil tangan bercakap dengan henpon, tak pasal-pasal encik am ku yang menanggung sakitnya. abis tergolek encik am atas jalan dan nasib memang sangat baik, lane ke2 dan ke3 takada kereta. mujur, syukur yaAllah. motor encik am memang teruklah body dan enjin die. hantar workshop dekat 2 ribu jugaklah kena. nasib boleh claim.

luka disiku lutut betis sampai nampak isi..ngerii siott

kaki encik am yang bersimen..sian sayang kann 

walaupon macamtu, encik am tetap menten hensem dan cool, 
boleh lagi drive dan pergi berjalan merata
uuwekkk

Sejak tuh bermulalah episod menjadi surirumah tangga 24 jam plus programmer 24 jam. macam mane tuh. 2 bulan jugaklah jaga encik am siang dan malam. tahu-tahulah kalau orang sakit ni manjanye lebih kan. hehe. so, sebagai isteri yang mithali kan,,haha..pagi sediakan bekpes untuk encik am, tapi bukan makan pon ate dah kalau kadang tengah hari baru bangun kan. so, tengah ari balik rumah belikan lunch siap-siap. sediakan makan, makan sama-sama. petang, balik mandikan encik am. risau kalau licin toilet tu kang. kena pegang. jaga. nak pakai lama nih. :) sampailah malam, gosok kaki dengan minyak angin, nak urut tak boleh retak-retak nih, ambilkan apa aje yang encik am nak, yang die mintak tolong. ape sajelah asalkan die OK. 

satu statement dari encik am yang buat iolls terharu:
"abang bukan tak nak balik kampung ambik angin sane nak bagi baik kaki, tapi abang nak ayang jaga abang sebab setiap apa yang ayang buat kat abang nih semua tuh pahala. semua tuh ayang dapat, buatapa bagi dekat orang lain pahala tuh"..
tersentak ku dari lamunan, terima kasih abang.

so, sepanjang encik am mc tuh doktor hanya bagi ubat tahan sakit jew. aku memang tak bagi die makan ubat tu. senang saje, jawapan die, suruh encik am consume ostematrix shaklee setiap hari. plus encik am memang amalkan zinc shaklee memang elok sangatlah untuk tulang dan kalsium die. okeylah, appointment doktor kali kedua dah nampak tulang baru. dalam 2 bulan saje tulang baru dah sambung. alhamdulilah sangat-sangat. tuhan sembuhkan juga kaki encik am. kesian 2 bulan dok rumah memang mati kutu dibuatnya. alhamdulilah. last appointment doktor bukakan simen dan katenye tulang dan bersambung cume perlukan fisioterapi je lagi. tak boleh lasak-lasak lagi. kena jaga. haha, sepanjang itu juga encik am stop badminton dan futsal dan aku adelah teman tiap-tiap malam. weehoo. ***gelak jahat. takpe untuk kebaikan encik am juga.

testimoni encik am 

terbukti juga yang supplement shaklee ni memang bagus kan. apepon yang oenting usaha, doa dan tawakal kepada Allah. bukan ubat yang menyembuhkan tapi semuanya kuasa Allah yang maha menyembuhkan. amin. alhamdulilah.


xoxo.


No comments:

Post a Comment