Monday, July 1, 2013

Family Escape 1 : Cameron Highland


Assalamualaikum,

29 Jun 2013 punye entri. baru kini ko nak hapdate. y y.
ekceli percutian ni adalah yang drastik sebab jumaat last minit confirm dan booking homestay dan sabtu terus main redah je walaupon penat baru balik dari Langkawi, pastu balik pulak Ipoh, terus pergi Cameron memang sangat hebatlah wa cakap sama lu. nasib juge masih bujang berdua jadi tak banyak kerenahnya kan. boleh sambil berjalan-jalan di Langkawi atas bas i google dan searching for homestay kat Cameron, so dapatlah homestay kat Carnation Park tapi mahal sikit rm400 untuk semalam. what?? okey tape bukan i yang bayar pon. senang pergi kalau dengan orang yang cop duit nih. haha.

so yang pergi, mak ayah adik-adik, family i berdua dan family kakak i. total semua semua 12 orang 1 rumah. macam biase kitorang punye short trip 2 hari 1 malam jew. 

petang lepas check in terus pergi jalan2 sekitar tanah rata dan brichang. tempat pertama pergi adalah taman kaktus dan bunga. sorry tak ingat nama tempat nih tapi jangan risau sepanjang jalan uolls akan jumpe farm-farm nih. pilih je mana pitstop korang yek. 







brotha in law wit baby apitt, acap, mira, ecah and aqila

our family wit adik laki i yg take picture

acap poyo

kakak sulung dengan baby apitt, maybe about 2 months kot mase nih,
sebab die baru baek saket dat y kitorang bawak die jenjalan,
terus sehat. hahaha

me and mira

mommy


dekat strawberry point nih ade jual macam2 bende, makanan berasaskan coklat dan strawberi
nak petik strawberi pon boleh kat sini

yang ni dekat kea farm kalau tak silap.
ade jual sayur-sayur murah, souvenir stoberi dan macam2 ah.

ladang teh yang kecik.
maap tak sempat pergi yang ladang boh
sebab tau2la kalau jalan dengan orang ade baby nih 
terhad sikit nak jalan
muahaha.

ok, till we met again sebab belom puas lagilah pergi cameron nih.
maybe another trip we come back again.


xoxo







No comments:

Post a Comment