Thursday, May 8, 2014

Eat.Pray.Love di Batu Ferinngi, Penang


Assalamualaikum,,,

wahhh fenatnye baru balik dari bercuti, akan direview nanti satu persatu..sekarang nak story pasal ikut encik am berkerja sambil bercuti di Feringgi. wah wah tajuk tak hagak-hagak kan. padahal perginye bulan 4 arituh..dah basi baru nak kongsi kan..ah macam biasalah blogger yang tak tegar nih kan. pulstop.

actually tak dirancang pon nak ikut encik am datang sini buat kerja. balik kampung lagi besttt..tapi encik am tak bagi die suh ikut jugak..so..ikutla jugak..ngee..kire percutian 3 hari 2 malam gakla kat sane. kalu ikutkan bukan kerja rasmi encik am tapi dapat kebenaran dari bos die dan dapat cuti tanpa rekod, i nih terpaksa korbankan cuti rehat i tau..huh..

encik am dapat bilik di Bayview Beach Resort tapi disebabkan kena berkongsi dan i ikut so kenala cari hotel lain. makanya kami dok di Hotel Continental yang ceritanya salah pilih hotel daa..rupa-rupanya bayview hotel ade 2 di penang, satu di Feringgi satu lagi di Georgetown. Dan hotel kami jarak die setengah jam jugaklah dari Feringgi. hahahaha. okey takpe dah namanya jalan-jalan kan.

okey..sempat melalui Jambatan Kedua Pulau Pinang. 3tahun study dekat Penang, serius aku cakap memang tak pandai berjalan mana pon. rugi sangat kot duduk jauh tapi tak explore negeri orang. okey cakap pon tak gune bende dah lepas, mane taknye asal cuti sabtu ahad je balik ipoh, so bile masenye nak berjalan. kawan-kawan pon kaki homesick gak cam aku. muahaha. so time-time ade pakwe halal macamnilah nak berjalan balik. dah banyak perubahan penang. banyak dah lupa. sempatlah jugak pergi Queensbay Mall sebab mase study dulu mane siap lagi bende alah nih.

view dari bilik..,penang mostly like kl..
busy and jam, but malam sentiasa hidup..
pergilah padang kota dok tepi malam, memang ramai sangat orang
nak fefeling romantik cintan cintun pon best..tengok kapal-kapal..lampu-lampu

okey, jangan bosan ye tengok model sambilan nih..
model untuk pakwe aku jelah sebab dielah photographer peribadi aku..muahaha..
ape ntah nama tempat nih, lupe tapi nak masuk kena bayar, aku tak bayar sebabtuh
bergambar depan pintu ajo..tett

korang abaikan manusia yang nampak cam gemok ntah hape-hape tuh k,
tengok street art tuh lagi cantek..muahaha..
know what, bukan main susah nak carik art-art nih..
sumenye berselerak kat dinding-dinding kedai lama kat Armenian Street..
kena parking somewhere dan berjalan keliling area nih..
kalu malas jalan boleh naik beca..sekali pusing rm30 kalu tak silap.

encik am jugak yang pandai posing..aku cam kayu jek..

cat..cat..i love cat bery muchx..panas so jangan lupe bawak payung dan spec oke..
penang memang panas..berpeluh mak..

"pau..pau..sape nak beli pau, ade kaya, kacang hitam, ayam dan daging, lai lai"
jerit apek yang gelap itu..:p

ini jelah yang kami jumpe, cari yang naik moto tuh ntah mana ntah, perut dah lapor dah..

last day sebelum balik baru sempat singgah feringgi..sebabnya encik am busy dengan keje..
ulang alik feringgi dengan georgetown..rindu sangat dengan laut..tapi tak mandi pon..


so, seronoklah jugak pergi penang, singgah jugak gurney plaza teringat moment-moment dulu-dulu..cheewaahh..psssttt..nak makan nasik kandaq beratur dengan line clear tak sempat..lenkali yukk.


oklah, bai, xoxo.






No comments:

Post a Comment