Monday, May 19, 2014

Bibimbap at Bulgogi Brothers


Assalamualaikum,

oleh sebab mase dekat korea haritu kitorang failed bab cari makanan halal dan cari kedai makanan korea yang halal, memang rase sangat down pergi sana tapi tak dapat. memang kitorang dah cari dengan gigih tapi agak sukar nak cari dengan keadaan tempat yang baru, agak sibuk dan padat dengan kedai-kedai. so, dah balik tempat jatuh ni kan, apelagi aktiviti kamik laki binik, cari kedai makan korean la. ahhhh..balas dendam tuh. mane boleh dah pergi korea tapi makanan korea harem tak tahu tak cube tak terai kan. harusss. walaupon bukan kat sana. so google punye google banyak jugak kedai makan korea kat sini rupanya. tapi Bulgogi Brothers dekat Paradigm Mall jugak jadi pilihan sebab menu die memang memukau you!!

menu yang femes kat sini dah tentula Bulgogi
Bulgogi = savory dish = fire meat
maknenye ni meat dishes yang korang boleh grill-grill lah..
macam menarik tapi mungkin next time kite cube yek..

side dishes dari menu bibimbap yang kitorang pilih
ade bayam, ubi keledek, ubi teratai, kimchi, kankung, sengkuang, jagung dan kacang buncis.

yihaaa,,ini dia saya punya chicken bibimbap 

ini encik am punya, beef bibimbap

muke puashati dan kelaparan tahap gaban memasing
kekonon feel makan very de korean lew tew..pirraahhh

ini rupe bila dah digaul-gaul semua sekali.
dah macam kena goncang kan nasik tuh sebab tuh dipanggil nasi goncang..erkk?


okeylah, nak story benda tu aje pon, yang penting dah berjaya balas dendam makan. because because kitorang kuat kuat makan. yiiha..andre andre..yiibaa..memang sedap sangat uolls, tak caya boleh terai..saya bagi 5 bintang..tapi ikut mulut korang la kalu rase boleh telan..macam encik am die komen tak sesuai dengan tekak die..orang kampung..haha..alah, bukan hehari nak makan korean nih..okbai..

xoxo..




2 comments: