Friday, May 17, 2013

Acer Aspire P3 Convertible Ultrabook™


Hye guys, wasap wasap.
mesti ramai yang tengah belogwalking, yang tengah update belog,
haaa..samela kite. selalu korang update entry dekat mana? dari phone korang ke? pc atau desktop korang?
for me, walaupon sehebat mana pon phone aida, tapi tetap tak puas.lagi suke update pakai notebook. 
dulu aida ada notebook tapi sekarang dah takde dah sebabdah bagi dekat adik aida yang sambung belajar.
notebook yang mula-mula sekali aida pakai masa tahun 2007. masa tuh notebook jenis nih tengah up.
acer tau pilihan aida. entahlah, dalam banyak-banyak brand lagi suke dengan acer.

acer aspire 5060

mase tuh, kira notebook nilah paling ramai kawan-kawan pakai. memang suka sangat dengan design dan kaler die.tapi sayang tak lama aida pakai, encik am pinjam lepas tuh rumah diakena pecah masuk oleh mat pitt tak pasal-pasal notebook aida kena rembat. huhu. sayang woo habis semua memori dalam tuh hilang. grrrrrr..tak lama lepas tuh encik am ganti dengan notebook baru, acer jugak, 

acer aspire one d270-26

yang nih, cuma aida tak berapa suka sebab die lebih lebar dan berat.sakit bahu kot nak galas ke sana ke mari.sebab tulah aida bagi dekat adik saje. dan sekarang im free tanpa any notebook. wuu wuu
harapkan notebook encik am dan notebook opis saje.kesiannye, aida nak notebook sendiri jugak, senang nak buat apa pon.
tapi 
sekarang nih acer dah ade ultrabook you know.
what? ultrabook? macam ultraman jer.
apa tuh??
meh kita layan video kat bawah nih:

so how?
Super awesome Acer Aspire P3 Ultrabook!!!


Okey, taraa, introduce Acer Aspire P3 Convertible Ultrabook, tablet yang canggih yang mula memasuki pasaran. The worlds first Acer convertible Ultrabook™. Inspired by Intel'bila tengok video awesome kat atas tadi, memang WOW memang terasa nak sangat-sangat. best giler kot.

Tablet ni mempunyai 11.6 inch touch centric..Dah macam ipad pulak aida tengok. ini terlebih bagus. Users boleh touch screen saja, dah tak payah nak 'cocok' mouse kan. kan lebih praktikal. i loike. 

Ia juga Ultraportable tau. kejap boleh jadi laptop kejap jadi tablet. waa memang syoklah. lebih cantik dan bergaya la kan. 

Tablet ni juga ada detachable key dock tau. dengan keypad yang nipis, mudah diubahsai mengikut kesesuaian user. Memang sangat sesuai untuk buat kerja blogging dengan assignment. 

Beratnya hanya 3.06 pounds atau bersamaan 1.4kg. wow, ringan kan, mudah nak  bawa kemana-mana saja tanpa merungut berat bahu yer.

Acer Aspire P3 Convertible Ultrabook™ akan berada dipasaran pada 22 May 2013. Bolehkah buat muka kesian dengan encik am? wooo wooo



xoxo




5 comments:

  1. wah bestnya! tunggu dapat rezeki lebih baru boleh beli agaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. @nabeel fikree, tau xpe..ntah bile boleh beli..

      Delete
  2. NIce blog,Pink lagiiiii ^^ mind follow me http://nooruldebisa.blogspot.com/ :-)

    ReplyDelete