Monday, April 1, 2013

Bermanja di Thebroma Chocolate Lounge, The Curve


Salam,

macam biasa kalau hari minggu tak jalan memang tak sah laki bini dua orang nih.
bosan kot duduk rumah. yolah, rumah takde baby lagi memang macamtuh.
so jomla kite jenjalan menghabiskan jaman-jaman bujang berdua. nanti dah tak sempat kot
nak bermanja-manja kan. betul, kalau dah ada anak, tak dan nak manja-manja dah uweek uweek kan.
haha, ye kan aje. belum ado rejeki macam itulah. *pray for aida ye kengkawan.

so, sunday yang bosan, duduk rumah rilek-rilek kemas apa yang patot, makan apa yang patot,
pastu abis tengok ulangan fear factor barulah terkedek-kedek pegi mandi siap-siap nak gi jalan.
dari sabtu lagi dah tergedik nak pegi mid valley. cari ape ntah aida nih. dok ingat nak cari kedai baju siam
yang murah depan carefour tuh. hak. tapi sayang, tak hado. pastu, terus ajak encik am balik.
encik am cakap, "penat kaki tekan klac cari parking tadi pon tak habis lagi", haha terukkan bini encik am nih.
okeylah okeylah, kite tengok cd dulu di speedy. belek punya belek dekat setengah jam, dapatlah dua bijik dvd, gangster celop dan dvd korea. okey, cukup untuk bulan nih.

pastu jalan-jalan lagi dah tade tujuan, terus ajak encik baliklah. lagipon memang ramai giler orang.
naik ponin den. so, dah kuar pulak tak tau nak pegi mana. hmm, dok terfikir-fikir sambil tangan sibuk
scroll-scroll instagram. tengok-tengok one of my friend, jajalee, post sesuatu yang sangat shedap yang
memang dah lama aida teringin dan nak dan pernah cakap dengan encik am. hah, terus tunjuk dekat
encik am "nak nih, nak buah cicah coklat". hehe. main order je ko kan. encik am suh google kat mana. google punya google, lounge die cuma ada dekat pavi, one utama dan the curve. aloss, sume jauh-jauh kot.

masa tuh dekat bangsar, so kesian la pulak dekat encik am sebab macam jauh. pastu google lagi memang
takde yang dekat dah. takpela, tanak susahkan encik am. tapi encik am sibuk jugak cari jalan entah tak tahu nak pergi mana. aida pon ikut saje. aida tak berapa tahu jalan kl nih, sikit-sikit bolehlah, kalau takat taman permata tuh memang terorlah. ngee. pastu tengok encik am laju je damansara. uiks, betul ke encik am nak pergi nih. macam tak caya jer. last-last kete masuk jugak ke the curve. yeayyyy. cayam encik am cangat-cangat. :)

first  time nih pergi, memang tak pernah tahu kat mana. men redah sajo. last sekali jumpo jugak. yeayy lagi.
Thebroma Chocolate Lounge.

sweet jer kedai die dan kami pilih duduk diluar di bawah kanopi berdepan dengan street market,
street market tuh ala-ala yang jual baju-baju siam tuh.

amik gambaq seketoi,
muka belemoih yang amat, muka yang seronok sebab dapat sampai sini jugak

encik am macam biasa sibuk jak dengan game die
kat mana saja bila-bila masa memang gamers betoi

pesan air dulu, fresh orange and ice lemon tea
banyak lagi air yang sedap, terutama chocolate
tapi sebab nak makan stoberi cicah coklat lagi jadi amik air yang tak bercoklat sajo.


chocolate affair
ha inilah dia buah cicah coklat nih, 
menu untuk dua orang ade stoberi, kiwi, orange dan pisang.
ohh pisang tak nampak, maybe malu kot. 
ini encik am yang tangkap yer..

gambar dari atas haaa baru nampak pisang kan
harga bagi set chocolate afair untuk 2 orang nih = rm29.90


sampai licin tuh, memang shedaap. 


Encik am cakap biasa jer, dah lenkali kalau nak makan kita buat kat rumah jer. potong buah honey dew ke
apple ke celop dengan coklat masakan pon sodap. siap boleh panggil kengkawan lagi datang rumah makan.
ngee. okeylah, saje nak merasa. kuikuikui. terima kasih suamiku sebab selalu menggembirakan hati ini.
apa saja yang aida inginkan, dia cuba tunaikan. terima kasih suamiku dunia akhirat. amin.


xoxo.


2 comments:

  1. Nmpak sedap...selama ni lalu je..tak penah singgah...hehe

    ReplyDelete