Tuesday, December 18, 2012

Big Bad Wolf Book Sale


Hai,

semalam aida dan encik am pergi ke Big Bad Wolf Book Sale the biggest book sale. yeay. itupon setelah melihat di fesbuk semua orang berpusu-pusu post pergi big bad wolf, post semua buku-buku yang berjaya diorang rembat dengan banyaknya, instagram pon post buku chomel-chomel, melihatkan officemate yang rajin tetengah hari waktu lunch bekejar ke sana membuatkan aida pon tergedik-gedik nak pergi. motip takde terlintas nak beli buku ape just nak pergi tengok dulu buku ape yang ada kan. bleh?

pastu terus text encik am ajak pergi big bad wolf. ingatkan encik am tak nak pergi. yelah, book sale ni kan dah start dari 7hb sampai 23hb ni. haritu tak nak pergi ni dah nak abis-abis dah baru nak pergi. selalu macam tuh. memandangkan minggu ini last, jadi tekad nak pergi jugak sebab sabtu ahad ni maybe plan nak balik kampung. so, mesti dan wajib jugak pergi minggu ni.

then, bila encik am balik kerja petang semalam, dah lewat dah. jadi fikir tak dapat pergilah. pukol7 baru encik am tanya nak pergi tak. dalam hati dah berbunga dah. pastu jawab "die tutup pukol9, sempat ker?". encik am terus suruh siap sekarang, mandi sembahyang terus keluar. haha. 7.40 dari rumah tepat pukol8 sampai. hebat tak. ha, apelagi, berpecahlah kami berdua mengikut cita rasa masing-masing. hanya sejam je mase yang ada untuk memilih book dalam gudang yang begitu besar, ohmai. Jom serbuuuuuuuuu....

kalau korang nak tahu kat mana lokasi die, ni ha aida bagi alamat. jangan sesat sudah. semalam pon main redah jer, nasib betol. sempat lagi kalau korang nak pergi nih. rugi kalu tak pergi, memang murah dan memang berbaloi. diskaun sehingga 75% hingga 90%. kualiti buku yang ada semua masih baik. aida ingat macam nak pergi lagi tapi tak tau bila lagi nak pergi.

Lokasi:
The Mines Convention Centre, MIECC, Jalan Dulang,
Mines Resort City, 43300 Seri Kembangan.

ni ha pamplet die..aida ada dapat email pasal book sale ni
tapi just tengok macam tuh jer..last-last tergedik-gedik carik balik email ni

okey, snap 1 2 3 dulu sebelum pergi

tengok, ini tak sampai sebahagian, besar nak jalan pon tak larat.
menyesal sebab tak bawak beg lenguh tangan dibuatnya.

"Think Pink", buku ni sangat chomel. just like what i am. 
so aida pon grab one. hehe.

encik am pon tekun membelek-belek buku,
tak tahu buku apa yang dia cari..haha

berlambak-lambak buku
boleh kata hampir 3.5 milion buku yang dibawa dari oversea, 
opps kalu tak silap i la..

mission 60. tengok tu berkotak berkoyan-koyan diorang rembat
memang bookworm betollah..
diorang dah siap tagging setiap session suapaya mudah korang nak cari 
type book yang korang nak

dora the explorer, banyak jugak buku kanak-kanak, 
jadi datanglah beranak-ranak pasti seronok

okey, masa dah time, encik am sila bayar buku yang i amik.
time kasih sebab belanja orang yang tak gaji lagi nih.
hehe itu semalam, arini dah gaji. haha, 
pandai tak i ajak pergi semalam. tet


plasctic bag die chomel,
bagi pengumpul plastic bag yang chomel-chomel macam i ni bolehla simpan right?

hasil sejam merayau-rayau cari buku, ini jer yang dapat dan berkenan di hati.
macam tak puas lagi beli, maybe akan pergi lagi soon
encik am lagi kesian, buku yang die nak tak jumpa. 
berpinar-pinar mata *_*

taraaa, dapat bookmark 2. satu i satu encik am.

Alhamdulilah sempat jugak pergi book sale ni. bukan apa takut kempunan tak pergi. so sape-sape yang tak pergi lagi tuh, silalah pergi beramai-ramai, jangan lupa bawak kotak ke beg ke troli ke nak sumbat buku-buku tuh. ok. chaiyuk. xoxo.



p/s: hujung bulan nak pergi amik miyu baru, ade orang sudi nak adoptkan miyu die pada aida. yeay. happy.









4 comments:

  1. Jelesnya bila ramai blogger p pesta buku ni... huhuu sedih sebab dok jauh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..masih sempat lagi untuk esok lusa yuk..:)

      Delete
  2. bestnya dapat pergi pesta buku! dapat rembat buku murah2 kan...

    ReplyDelete