Monday, July 9, 2012

Pizza Frenzy

Ohok, ohok pagi-pagi dah terbatuk-batuk kau. mana taknya pagi-pagi dah balun nasi lemak jpa tu hah.
adoi hilang segala diet. dietla kunun padahal badan dan macam dipam-pam rasanya. oke fullstop.
entry ni supposely last week punya last week lagi aida tulis. tapi ie punye problem takleh nak upload gambar jadi aida simpan je dulu buat pekasam sampailah dah berbau. ahak.

actually, aida dan hubby try-try buat pizza sendiri. memandangkan nak merasmikan oven yang dapat masa kahwin dulu tuh, so gatal-gatal la nak cuba buat pizza sendiri yoo. hubby pon okeh je yelah salah satu sebabnya lagi dia pon tak nak makan nasik. dietla katakan. ngee.

balik keje terus je pegi beli bahan-bahan dekat pasar. cari jugak doh yang dah siap tuh tapi tak jumpa. alamatnya buat doh sendiri la yek. hubby pon beli sikit-sikit bahan-bahan. then balik-balik je rumah terus campak kain dan mula membuat doh. ahaha. first time buat doh sendiri dengan guna mauripannya. ahaha. kelakar dol.

doh yang terlajak air dan terlebih tepung

bahan-bahan untuk topping : tomato puri, sosej, sayur campur, keju chesdale dan cili benggala (bell pepper)

okey sudah masuk dalam oven..cant wait..berdiri je depan oven tunggu sampai siap..
hubby pon macamtuh, jakun kan.

okey, inilah hasilnya. peace yoo..



okela buat pertama kalinya mencuba. do better next time hokey..dududud..




No comments:

Post a Comment