Thursday, February 12, 2015

Mengidam mee sampan di Boat Noodle, Publika


Assalamualaikum,

weekend sudah bosan-bosan cuti dok kat rumah, so encik am teringin pulak nak makan best-best.
maka die pon memetik je boat noodle. kalah ibu yang mengandung selera mengidamnya. haha, ibu mengandung nih relax aje. mengidam pon tak tahu macam mana. muahaha. tengah hari tuh pon, keluarlah rumah tanpa menggoogle kat mane tempatnya terus on waze taip boat noodle. die tulis boat noodle kl, lalu ikut mex. memang betol-betol ikutla. tak tahu pon tang mana. alih-alih sampai dekat publika. inilah first time sampai publika. sebelom nih tanya encik am kat mana pon die tak tahu. lebih kurang cam open shoppin complex tapi around die banyak sangat kedai makan yang best-best. tak rugi datang sini kalu nak try makan macam-macam. parking depan-depan kedai valet parking  rm15. parking basement murah sikit. diorang kate dekat publika nih ade 2 boat noodle, satu yang halal dan satu yang non halal. yang non halal tuh thai boat noodle, yang halal boat noodle aje. jadi jangan silap yer.


inilah rupa kitchen boat noodle, semua staff lelaki.


memang ramai sangat orang sampai kene que.


menu yang ada dekat boat noodle.
yang femes mestilah yang 4 jenis tuh. prathumthani dan ayuthaya beef dan chicken.
wajib try ye. semangkuk rm1.90, bolehlah 2 3 suap. 
sebab tulah bermangkuk-mangkuk orang makan sebab tak cukup kan semangkuk. 
dan ka num tuay die sedap sangat macam tepung pelita. harga rm1.00.


percubaan pertama order 4 mangkuk je seorang. 
nak rasekan. encik am lerrr yang excited lebey.
baby pon sibuk kicking ibu.


tak faham napelah diorang serve dalam mangkuk yang pecah-pecah sumbing serpih nih.
tapi thai tea ice die so sedapp. 


amek kau bertingket-tingket mangkuk.
last-last die repeat order lagi 4mangkuk seorang. 
jadiknya 16mangkuk semuanya. haha.


harga yang perlu dibayar setelah kekenyangan.
takde service charge lagik ke korang dah plus plus siap-siap.
ape-apepon, saya bagi 4 bintang. hehe.


apelagi kalau belum try mee sampan nih, pergilah cepat. sedap juge. oklah bai.

xoxo



4 comments:

  1. memang macam best je...hehehehe...
    insya Allah boleh try ni...hrga pun xmahal, sedang-sedang elok je...

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. perghhh... 16 mangkuk..
    terbaekkkk..

    =)

    ReplyDelete