Tuesday, January 28, 2014

Short Trip to Melaka Bandar Bersejarah part 2


Assalamualaikum,,

sambungan part 1.

after dah syok2 jalan sampai ke petang day 1 tuh kami pergi makan dekat Restoran ikan bakar muara sungai ujong, kalau tak silap i la namanya. kami main redah je sebab ikut kate tuan punye homestay sini memang sedap. gune gps jumpela jugak. memang ramai la orang baq hang. pastu nak makan seafood kena beratur panjang pilih seafood ape nak pastu bagitau nak masak apa. macam tew pulak. xpelah, tak try tak tahu.

menu kami : sotong goreng tepung, udang gorang bercili, sayur campur dan ikan siakap gorang tapi tade dalam gambar sebab lambat sangat sampai kalu yang bakar2 nih. boleh tahan juge servis dan harga ikut kilo yang kita ambik.
sory gambar kedai tak amik sebab dah lapo tahap gaban
\
lepas tuh terus balik homestay tido.

esoknye, pepagi lagi dah bangun siap kemas nak cek out awal-awal sebab tak nak patah balik dah. 
so, pagi yang cerah tu kami terus pergi tempat-tempat yang tak sempat pergi semalam. first tuju lepas breakfast kat kedai mamak, tentulah a famosa. memang kalu datang melaka kalu tak tangkap gambar depan nih rugilah. a famosa nak masuk tak payah bayar, free of cas.



Next - > Muzium Kesultanan Melaka. 
Bayaran : RM2 seorang x 5 = total rm10







Next - > Muzium Samudera. 
Bayaran : rm3 x 5 = total rm15

opps nih gambar semalam punye tak sempat masuk sebab tuh bace sebelah tu..tutup
maap, gambar lain-lain dalam kamera slr kat rumah. nanti i upload oke.

banyak lagi muzium lain kat sane, Muzium Kastam, Muzium Islam, Muzium Tldm, Muzium banyak lagilah tak ingat dan tak masuk sebab banyak sangat kot. kitorang pon dah malas-malas sebab next dsetination nak singgah pantai Port Dickson pulak. huhu.

okey, lain-lain pasal ni nantilah update sebab malas dah datang menyerang.


xoxo


No comments:

Post a Comment