Wednesday, June 5, 2013

hidup kita blogger


Assalamualaikum,

sekarang nih kire aida nih kategori ttc la kan, baru setahun usia masjid kami,
jadi tahun nih aida target trying to conceive. insyaAllah, masih berusaha dan terus berusaha. amin.
kawan-kawan semua doakan aida dan encik am yer, mane tahu lepas nih rejeki kami kan. alhamdulilah. :)

kalau diikutkan masa aida start berblogging nih, aida masih lagi single but not available. hehe.
mase tuh, follower pon kawan-kawan yang single jugak dan yang aida following pon lebih kurang camtulah kan. pastu tak lame lepas tuh, semua yang single-single dah tukar status tunangan orang. haha, hari-hari
tengok entry yang uolls update, review hantaran, hantaran tunang, baju tunang, my e-day bagailah.
syok bace sebab mase tuh memang jiwa ke arah tuh. so sedikit sebanyak entry korang memang banyak membantulah kan. thanks korang.

then, bila aida dah tunang, die pulaklah sebok nak update jugak review pasal tunang die. *die merujuk kepada aida. haha. ramai jugaklah yang view setiap hari, tengok hasil carian google. wahh, berguna jugak entry aku yang tak seberapa tuh. gud job!

bila dalam tempoh tunang, semua pakat dok buat preparation nak kawen pulak dah. samalah dengan orang yang taip entry nih. adelah dok update diy nih diy tuh, idea nih idea tuh. tapi apepon semua tuh syok tau. so, semua lah dok kemaskini belog tempek gadget bride to be siap from mane lagik. ngee. yang best dalam dunia belog nih, kite jumpe orang yang kawen sama tarikh dengan kita, persiapan die, boleh saling-saling tukar idea nok. walaupon kite tak berapa kenal, tapi belog membuatkan kite macam dah kenal lama kan.
mane taknya, hari-hari aida dok bace belog engkau. dah hapai dah semua. haah.

dah, bila dah kawen, semua dok update honeymoon, review kawen macam-macamlah. macam bermusim kan belog kite nih. semua pakat dah kawen. entry pon pasal hal-hal orang yang dah kawen la pulak. pasal masuk rumah baru, sesuaikan diri, pasal pjj lah, haissh macam-macam.

tup tup lepas tuh belog dah tukaq plak dah. mummy to be. hai tulah yang paling orang yang dah kawen suka lagi nanti-nantikan. aida pon dok baca lah kawan-kawan blogger yang lain yang dah preggy bagai. aduhhh
best giler rase tengok diorang punya entry yang bahagia. masa tuh, mulalah dok jeles. yalah, kita belom lagi. tak tau bila. tapi entry diorang semua berknowledge, jadik nanti kalu kita dah sukses takdaklah tergagau-gagau kan. eh cemburulah taip perenggan nih. haha. dari satu trimester ke satu trimester bace pengalaman diorang. wah, kritikal jugak kan.

tengok-tengok lepas bape bulan, dah terberanak semua. haha, semua entry kedatangan orang baru dalam hidup mereka. wow, semua comel lote putih melepak gebu gebit. nak tium tium rase tengok anak korang. haha, dari mommy to be, semua dah start citer breastfeeding lah, makanan pertamalah, haha. yang aida nih dok bace lah sebab dah sampai generasi tuh kitar hidup belog aida. i tumpang seronok bace entry uolls semua. its experience tanpa disedari yang i selami. great.

haha, korang jangan terkejut nanti korang akan terbace entry yang lebih sama macam korang pulak kat belog aida nanti. haha. mase tuh korang dah 3 4 orang kot. anyway, doa dari korang sangat penting buat aida. amin ya rabbal alamin.


xoxo



12 comments:

  1. Amin. Insyaallah ada tu.. doa banyak2 k.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih..mudah2an ada rezeki sy..amin..

      Delete
  2. aida....mendoakan semoga kekal bahagia hingga akhir hayat then dapat baby comei yep..amin

    ntah bile plak ak punye turn B2B tu??..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih nza..amin amin amin..
      hehe, insyaAllah, nza pon xlama dah tu..next..

      Delete
  3. blog ni klu kte follow org tu mmg kte sndri akak nmpk fasa prubahan dlm khdupan dye...tp sronok baca..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula tau xpe, tp seronok jugak bace belog org nih..mcm2 peel..

      Delete
  4. insyaAllah.. rezeki dr Allah, lambat cepat, senang susah, sakit payah semua dr Nya.. yg penting doa dan tawakal. saya doakan utk Aida k. amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula cik liza, insyaAllah aida lepas nih kan..
      terima kasih doakan kitew yaw..

      Delete
  5. Aida,

    High five!
    Doakan kejayaan bersama, chewah :)
    insha-allah rezeki kita ada :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. qemmal,
      chaiyok chaiyok..hehe
      insyaAllah..amin..mintak2 masin mulutku..

      Delete
  6. semoga berjaya dan bahagia dengan keluarga tercinta..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih mia liana..
      semoga mia bahagia juga dengan keluarga tercinta..amin..

      Delete