Tuesday, December 15, 2015

Kayin ikut abah gathering with Trtianz di The Kabin, Kuala Selangor


Assalamualaikum gais,
last weekend, kami 3 beranak pergi ke The Kabin, Kuala Selangor.
Sebenarnya trip kali ini lebih kurang macam gathering ataupon family day Trtianz.
Trt ni pulak adalah group para-para suami sebenarnya. 
dan yang paling bestnye, wife-wife Trt nih yang arrange dan organize semua agenda
dari booking kabin, bilik, sukaneka dan bbq.
dari itu, tertubuhla group wassap Wifey Trtianz. ahaha. macam kelakarkan.
dalam group tuh, ada yang kenal dan ada yang baru kenal, tapi kita macam dah kenal lama kan. 

so, selepas bergedung gedang pengerusi kelab kite, kak Maz, 
maka tertetaplah tarikh 12-13/12/2015 di The Kabin, Kuala Selangor. 
3bulan punya plan kalau tak silap. semua 11 family yang join.

Pada hari kejadian kitorang tak konvoi dengan yang lain. majoriti dari Wangsa Maju dan ada dari Puchong dan Johor. weolls dari Putrajaya. so all the way from Putrajaya just pakai waze. memang paling tak suke dengan waze ni sebab tu i remove je dari handset. sebab ikut waze la kami sesat masuk jalan kampung jalan hutan ladang kelapa sawit bagai, haha, spoil je percutian kami. dahla sesat tambah pulak baju tema family boleh tertinggal di ampaian. ha, giler hilang semangat terus tau. muahaha. salahkan encik waze. 

The Kabin, Kuala Selangor,,
tahu kenapa namanya the kabin, sebab semua bilik-bilik dibuat dalam kabin kontena tu. 


view cantek the kabin. sumber google. 


oleh sebab cuti sekolah kan, peak time, bilik yang tinggal hanya 4pax. 
so inilah bilik nye, pinjam gambar kak ana. bilik i tak sempat snap dah bersepah. 
bilik ni sesuai kalau datang dengan kawan-kawan single bujang.
family recommended bilik with queen bed. lebih selesa. 



lepas check in pukul 3, berehat sekejap, pukul 4.30 bermula aktiviti sukaneka. 
gambar tak banyak sebab cameraman takde, encik am malas nak amik sebab dia kate nanti gambar dia takde, tapi rajin plak pergi amik video. haha alahai orang taknak video nak gambar. 
antara aktiviti untuk mak mak bapak bapak budak, pijak-pijak sayang dan belon air.


aktiviti kanak-kanak, kayin tido masa nih. lagipon kalau jaga pon macamla die boleh main.
aktiviti kanak-kanak macam biasa, isi air dalam botol, kutip gula-gula dan ape ntah lagi satu lupa.


dah habis main penat-penat, kita minum petang dulu. 
masa nih kayin muntah-muntah pulak, habis baju.
rupanya tak tahu bila masa die pergi makannye plastik wet tisu. sabar jela. 


dah tukar baju terus dua beranak nih berendam. nasib mood kayin oke.
dulu pergi swim nangis-nangis. ni dah besar pandai.
sayangnya, pelampung kayin senget sebab besar sebelah. nanti ibu belikan pelampung lain yer. haks.
seronok beno dua beranak nih main air. ibu celup-celup jela kaki.


kemain lagi diorang yer. semua bapak-bapak layan anakla dulu sebelum diorang pulak kuak lentang bagai.


ibu dengan kayin sebelum kayin muntah atas ibu. 
tema family kami pink gitu. 
baju tema last-last beli dekat medan selera dekat-dekat situ je.


Velanja gambar ibu dan kayin yang seksi yang gedik-gedik main air dan sibuk masuk tangan dalam mulut tuh. baju swim kayin beli dari mr.diy rm6.80. nan ado size. ibu jahit sikit tu pon seksi lagi. 


malam tuh, kami bbq dekat bbq pit yang disediakan. menu utama dah tentulah kambing, ayam dan sosej. yang lain-lain spageti, carbonara, coselaw, tembikai dan lebihan makanan minum petang tadi.
semua menu dari ahli group yang sediakan. iolls buatkan coselaw ajer. hiks. 


malam tuh jugak buat penyampaian hadiah sukaneka dan juga tukar-tukar hadiah.
setiap family wajib bawa hadiah. nampak tak yang bulat kat depan sekali tuh, tula hadiah kitorang, 


malangnya ibu dengan kayin tak join malam tu. lepas dah siapkan coselaw dan tolong ape yang patut, ibu naik bilik sebab kayin dah lena diulit mimpi dari lepas maghrib lagi sebab letih swim. swimla sangat kayin nih. tak pasal ibu tak ade. abah jela wakil ibu amik hadiah. 


esoknya lepas breakfast, amik gambar jalan-jalan dekat situ.
little kayin sekarang dah pandai kalau nak ambik gambar jer dia dah senyum siap-siap.
ikhlas sungguh senyum dia tau, heee. pandai anak ibu. 


ibu yang comel dengan kayin. haha. kayin nih layankan aje ibu dengan abah dia.


tengok belum apa-apa dah senyum. murah senyuman, 



jalan-jalan dengan kayin harus bawak beg, 
segala macam barang dia aje. ni dekat tepi pantai dekat dengan kabin. jalan kaki saja.
tapi pantai dia tak boleh mandi. dan pasir penuh dengan kulit kerang. agak kotor sikit tempat macam kurang terjaga, 


sebelum balik, bergambar dulu para-para bapak. 


para-para ibu.

semua family bergabung meletop.

trtianz family


dan last sekali lepas dah check out, semua pakat konvoi pergi makan mee udang katanya femes dekat Kuala Selangor. Boleh tahan juga mee udang dia. Nama restoran dia, Restoran Mee Udang Banjir. teringat masa makan mee udang kuala sepetang. 
  
kasik korang lapar sikit. glup.

oklah, bai. xoxo





No comments:

Post a Comment