Tuesday, January 20, 2015

Melawat bangunan baru dan taska baby



Assalamualaikum,

harini berkesempatan melawat bangunan baru spr di presint 2.
mane taknya, diorang semua dah pergi melawat, mak je yang terlepas keretapi sebab coti kan.
nasibla harini kene buat pass keje baru dan biometrik, dapatlah jugak tengok opis dan taska untuk baby nanti. haa, coming baby kecik-kecik lagi akan hantar taska yerr..ngee..insyaAllah.

beria amik gambar cubicle sendiri, poyos giler kan
yang paling best sebab tempat tersangatlah strategik dekat cermin.
so nanti kalau ade hot air ballon ke boleh intai kat sebelah aje. 
hey i dah dekat 3 tahun pegang title 'puan'
diorang masih panggil cik lagi. nampak muda kew?? hik.


okey, inilah partition i
kecik dan sempit lagi dari bangunan lama.
tapi okeylah, bolehlah nak mengulor ke nak tido ke line clear,
ahahaha jahat tak? pastu fikir nanti nak pam susu pon sonang. :p


bagi ibu-ibu baru macam i ni kan paling excited adalah taska lah. 
yelah, beruntunglah sangat sebab bangunan baru nih dah well built dengan taska.
tersangatlah comel, dan memang khas untuk anak staff sajo. 
dan bayaran pon tak mahal sangatlah.
rezeki babylah, cukup 3 bulan dah masuk taska.
memang dah niat nak hantar taska, senang seiring dan sejalan, 
nak menyusu pon senang. lagipon cam tak berapa minat nak hantar ke rumah pengasuh.
lagi suke hantar ke school. mane-mane pon same jugak risiko die. 


so, ini adalah bilik tidur bagi kanak-kanak 2-4 tahun kalu i tak silaplah.
semua spr dah sediakan, mungkin nanti bile dah dapat tender taska diorang akan renovate balik ke tak tahula kan. so far memang dah okey sangat dah. 


toilet diorang sangat chomel,
boleh intai sape kat dalam. haha..


shower pon okey..


sink yang rendah sesuai untuk kanak-kanak


bilik bermain baby, tapi motip letak sink tu??


bilik tidur baby, agak sempit sikit kot.
tapi maybe baby tak ramai kott.


cantekkan dekorasi taska, colourful rak
tersangatlah ceria, sampai mak-mak yang lebih teruja.

semua peralatan dah tersedia
memang cuci kaki je pengurusan taska nanti


tengok, kan dah kata, mak-mak yang over sangat tau..hahaha..


ahahaha, sebenarnya tak sabarlah sangat nak pindah bangunan baru, nak rasa environment baru.
dan paling tak sabar nak hantar baby ke taskalah. 
haha, i cop siap-siap tempat untuk baby i nanti.
k bai, xoxo.





No comments:

Post a Comment